Ne sviđa se svima

Twitter promijenio font, korisnici se žale da slova izgledaju poput 'mrlja'

Twitter je vizualnu promjenu brenda najavljivao već mjesecima, no sad kada je ona stigla, čini se da su brojni korisnici ostali nezadovoljni tvrdeći da ju nitko nije tražio.
Sci-Tech / Internet | 13. 08. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnike Twittera dočekala je nova vizualna promjena na društvenoj mreži. Naime, tvrtka je u srijedu uvela svoj Chirp font na web, Android i iOS, što je iznenadilo brojne twitteraše, iako je promjena bila predstavljena još u siječnju u sklopu plana šireg vizualnog osvježavanja brenda.

''Surađivali smo sa švicarskom tvrtkom za dizajn fontova, Grilli Typeom, na razvoju Chirpa, našeg prvog vlastitog fonta. Chirp postiže ravnotežu između neurednog i oštrog u svrhu pojačavanja zabave i neformalnosti tweetova, no i dalje može nositi težinu ozbiljnosti kada je to potrebno“, objavio je Twitter na blogu.

Osim toga, zahvaljujući easter eggu unutar samog Chirpa, korisnici u svoje objave mogu dodati i Twitterov logotip ako u okvir za tekst napišu: [CHIRPBIRDICON]

No, iako je Twitter izrazito zadovoljan promjenom fonta, čini se da korisnici ipak nisu, pa u komentarima osim negativnih reakcija ostavljaju i upute kako se vratiti na stari dizajn.

''Nitko nije tražio promjenu fonta“, „Primijetio sam da je vaš novi font u osnovi nečitljiv. Pretvara slova u….mrlje“, „Dajte nam mogućnost promjene fontova u postavkama jer doslovno ne možemo čitati rečenice bez naprezanja očiju i glavobolje“, samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika, javlja Bug.

Međutim, Twitter je osim fonta, promijenio i način na koje će se prikazivati boje, pa će one sada, kako navode u objavi na društvenoj mreži, biti visokog kontrasta te će se pojavljivati puno manje plave i sive koja je samo odvraćala pozornost.

''Ažurirali smo boje tako da budu visokog kontrasta, s puno manje plave. Promjena je napravljena kako bi skrenula pozornost na fotografije i videozapise koje stvarate i dijelite“, napisali su u tweetu.

Među tim promjenama našla se i ona koja će vjerojatno zbuniti brojne korisnike. Naime, kada nekog pratite na Twitteru, follow gumb neće izgledati lijepo i „popunjeno“ kao nekad, već će biti prazan, što je u potpunosti suprotno od onoga na što su twitteraši do sad navikli.

Tu je promjenu nezadovoljno komentirao i pisac Brian Merchant, poznat po svojoj knjizi „The One Device: The Secret History of the iPhone“, te je rekao da je promjena kod follow gumba „vrsta besmisleno zbunjujuće gluposti“.

Kopirati
Drag cursor here to close