Nakon toliko godina

Twitter ponovno ostvario profit

Nakon što je Twitter posljednji kvartal prošle godine završio u plusu, iz kompanije su objavili kako su profit ostvarili i u prva tri mjeseca ove godine.
Sci-Tech / Internet | 27. 04. 2018. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Twitter godinama bilježio samo gubitke, zbog čega su u kompaniji razmišljali čak i o prodaji, u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju napokon su ostvarili profit, što je investitorima bio znak kako se situacija s tom mrežom ipak popravlja.

Investitori i analitičari s nestrpljenjem su iščekivali rezultate poslovanja za prva tri mjeseca ove godine jer ih je zanimalo hoće li se ovaj pozitivni trend nastaviti ili će se Twitter vratiti na staro.

Rezultati za prvi kvartal objavljeni su ovog tjedna te investitori mogu biti zadovoljni – zahvaljujući velikom rastu poslovanja na tržištima izvan SAD-a, kompanija je ponovno ostvarila profit, a nakon objave rezultata dionice kompanije porasle su za četiri posto, javlja Bug.hr.

Prihodi tijekom tog razdoblja iznosili su 664,9 milijuna dolara – što je mnogo više od očekivanja analitičara koja su iznosila oko 610 milijuna te više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada su prihodi iznosili manje od 550 milijuna dolara.

Što se profita tiče, kompanija je završila u plusu 61 milijun dolara, dok je u prva tri mjeseca 2017. ostvaren gubitak od 61,6 milijuna.

Dok je u prva tri mjeseca prošle godine broj aktivnih mjesečnih korisnika iznosio 319 milijuna, a tijekom prošlog kvartala 330 milijuna, tijekom posljednjeg tromjesečnog razdoblja ta se brojka popela na 336 milijuna, skoro dva milijuna više od očekivanja.

Još jedna iznimno važna stvar za kompaniju i njezine investitore jesu predviđanja za ovu godinu te se očekuje da će 2018. Twitter završiti s profitom.

Kopirati
Drag cursor here to close