Osnivač Dorsey odlučan

Twitter nikad neće imati opciju uređivanja tweetova

Čini se kako će tviteraši morati ili biti oprezniji u pisanju svojih tweetova ili živjeti s gramatičkim pogreškama.
Sci-Tech / Internet | 17. 01. 2020. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako se pojavio i postao popularan u svijetu, Twitter zapravo nije mnogo promijenio u svom izgledu i opcijama. No korisnici od početka zazivaju da se uvede jedna opcija koja bi mnogima pomogla da se izbjegnu neugodne situacije - mogućnost uređivanja već objavljenog tweeta.

Iako su iz Twittera, pa i sam osnivač Jack Dorsey, u nekoliko navrata najavljivali kako bi se ta mogućnost možda mogla i uvesti, do danas se ništa nije promijenilo.

Prema svemu sudeći, neće ni ubuduće.

Odgovarajući na pitanja u sklopu Wired Q&A, Dorsey je bio jasan - uređivanja tweetova neće biti, prenosi Zimo.co.

Video: Twitter Co-Founder Jack Dorsey Answers Twitter Questions From Twitter

Svoju je odluku i pojasnio.

''Kad jednom pošaljete SMS, ne možete ju vratiti ili izbrisati. Željeli smo zadržati taj osjećaj iz naših početaka'', rekao je Dorsey te dodao kako je jedan od razloga i odbijanja mogućnosti uređivanja tweetova - borba protiv dezinformacija na Twitteru.

''Možda objavite tweet koji će netko podijeliti dalje, a onda ćete sat vremena kasnije u potpunosti promijeniti sadržaj tog tweeta. Osoba koja je vidjela i podijelila originalni tweet sad zapravo dijeli nešto potpuno drugačije'', pojasnio je Dorsey.

Otkrio je i kako su se poigravali s idejom da korisnicima dopuste uređivanje gramatičkih pogrešaka ili krivih linkova u prvoj minuti od objave. Ali ni to im se nije svidjelo.

''To bi značilo da morate odgoditi slanje tog tweeta jer kad je jednom objavljen, ljudi će ga vidjeti'', pojasnio je Dorsey i dodao kako na to nisu željeli pristati, prenio je Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close