Eliminirao robotske i lažne naloge

Twitter iznenađen snažnim rastom broja korisnika

Pokušaji Twittera da ukine lažne naloge pokazali su se skupim, a kvartalni profit je pao za 36 posto na oko 37 milijuna dolara, ili pet centi po dionici.
Sci-Tech / Internet | 26. 07. 2019. u 16:30 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je u petak izvijestio o izneđajuće snažnom rastu broja korisnika i prihoda u drugom kvartalu, čak i nakon što je eliminirao robotske i lažne naloge sa svoje platforme.

Po tom pitanju, ta messaging služba društvene mreže priopćila je da su instance sumnjivog ponašanja i spama opale za 18 posto u drugom kvartalu.

Pokušaji Twittera da ukine lažne naloge pokazali su se skupim, a kvartalni profit je pao za 36 posto na oko 37 milijuna dolara, ili pet centi po dionici. Istovremeno su prihodi porasli za 18 posto, na 481 milijun dolara, daleko više od 289 milijuna dolara nego što je očekivao Wall Street. U travnju je Twitter imao predviđeni prihod između 770 i 800 milijuna dolara za prvi kvartal.

Twitterova baza dnevnih korisnika porasla je za 1 posto na 139 milijuna, što predstavlja povećanje od pet milijuna korisnika. Analitičari su očekivali 134,7 milijuna dnevnih korisnika.

Kompanija iz San Francisca počela je objavljivati svoje baze dnevnih korisnika koji se prijave na site barem jednom dnevno i koji gledaju reklame na platformi. Twitter je priopćio da će dnevno mjerenje zamijeniti mjesečno objavljivanje broja korisnika, s kojim je prestala.

Twitter pokušava poboljšati ono što naziva "zdravljem" konverzacija na platformi, u jeku kritika da ne čini dovoljno na uklanjanju govora mržnje, vrijeđanja ili uznemiravanja. U srpnju je kompanija počele postavljati znake upozorenja na zlobne i uvredljive tweetove političara i svjetskih čelnika. Twitter već dugo tvrdi da su tweetovi svjetskih čelnika u javnom interesu i da trebaju ostati na platformi čak i ako krše njezina pravila. To je postalo sporno pitanje nakon izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa koji redovno koristi Twitter za poruke protiv svojih neprijatelja i pridobivanje pristalica, prenosi Assoited Press.

Kopirati
Drag cursor here to close