Novi propust

Twitter dao podatke korisnika oglašivačima i ne znaju koliko ih je kompromitirano

Ovo nije prvi takav propust na Twitteru. Istu su ispriku uputili i kad su prije nešto više od mjesec dana korisničke podatke, bez njihova znanja, prepustili oglašivačima za stvaranje personaliziranih oglasa.
Sci-Tech / Internet | 09. 10. 2019. u 12:21 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je kompromitirao zasad neutvrđeni broj od svojih 126 milijuna korisnika diljem svijeta dajući oglašivačima njihove brojeve telefona i email adrese. Kompanija je priznala pogrešku i uputila ispriku korisnicima.

Twitter je u objavi na blogu pojasnio kako su se podaci korisnika nenamjerno pomiješali s programom ciljanog oglašavanja "Tailored Audiences".

Nedavno smo otkrili da kad ste dali email adrese ili brojeve telefona radi sigurnosnih mjera (primjerice dvostupanjske autentifikacije), ti podaci su možda nehotice bili korišteni za potrebe oglašavanja. To je bila pogreška i ispričavamo se, objavili su iz Twittera.

Navedenim propustom, podaci korisnika možda su "usklađeni" s listama oglašivača, javlja Zimo..

Iz Twittera tvrde da su sredinom rujna popravili pogrešku, ali isto tako napominju da ne mogu sa sigurnošću reći koji broj od njihovih 126 milijuna korisnika je kompromitiran tom pogreškom. Obećali su da se ista više neće ponoviti.

No, još u kolovozu su se ispričavali za propust davanja korisničkih podataka za personalizirane oglase, naravno bez znanja korisnika. Niti tad nije utvrđeno koji broj korisnika je propustom bio kompromitiran.

Kopirati
Drag cursor here to close