Podaci

Turska istražuje Facebook

WhatsApp je prošle srijede ažurirao svoje uvjete korištenja, omogućujući Facebooku i njegovim podružnicama da prikupljaju korisničke podatke.
Sci-Tech / Internet | 11. 01. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski regulator tržišnog natjecanja u ponedjeljak je priopćio da je pokrenuo istragu WhatsAppa i njegovog vlasnika Facebooka, nakon što je aplikacija za razmjenu poruka tražila od korisnika pristanak na Facebookovo prikupljanje korisničkih podataka, uključujući telefonske brojeve i lokacije, prenosi Hina.

Agencija je izvijestila je o svome rješenju prema kojemu se zahtjev za prikupljanjem podataka mora obustaviti do svršetka istrage.

WhatsApp je prošle srijede ažurirao svoje uvjete korištenja, omogućujući Facebooku i njegovim podružnicama da prikupljaju korisničke podatke. Rok za pristanak na nove uvjete je 8. veljače.

Konkurentske aplikacije za razmjenu poruka Signal i Telegram od tada bilježe nagli porast potražnje.

Turska vlada osmislila je nova ograničenja i novčane kazne za tehnološke kompanije s društvenim mrežama nakon što je u srpnju donesen zakon kojim jača lokalni nadzor nad stranim tvrtkama. Kritičari tvrde da zakon guši slobode turskih građana koji su pribjegli internetskim platformama nakon što je vlada postrožila nadzor klasičnih medija.

Kopirati
Drag cursor here to close