Američki predsjednik

Trump organizira okupljanje društvenih medija, ali Facebook i Twitter nisu pozvani?

Trupova administracija u nekoliko je navrata bila veoma kritična prema Facebooku i Twitteru.
Sci-Tech / Internet | 09. 07. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo nevjerojatno zvuči vijest da američki predsjednik Donald Trump u Bijeloj kući planira okupiti predstavnike najvećih društvenih medija. No još je nevjerojatnije da među pozvanima nisu dvije najveće društvene mreže – Facebook i Twitter.

Kako javlja CNN, u Bijeloj su kući imali ideju okupiti "digitalne vođe" ne bi li s njima razgovarali o mogućnostima i izazovima današnjeg online svijeta.

Iako se očekivalo da će prvi dobiti pozivnicu šefovi Twittera i Facebooka, to se nije dogodilo. Ljudi upoznati s cijelom situacijom tvrde da to i nije tako čudno kako bi se moglo činiti na prvi pogled, piše Zimo.co.

Uvjereni su kako će se okupljanje na kraju pretvoriti u žalopojke desno orijentiranih političara i biznismena, a da se rasprava o izazovima s kojima se velike tehnološke kompanije susreću neće ni započeti.

Da bi to zaista moglo biti okupljanje desno orijentiranih političara, potvrdio je i Washington Post, koji je objavio vijest prema kojoj je na okupljanje pozvan velik broj desno orijentiranih javnih osoba koje su izuzetno kritične prema društvenim medijima.

Kako je i sam predsjednik Trump često napadao društvene mreže optuživši ih za pristranost i blokiranje njegovih istomišljenika, nepozivanje Facebooka i Twittera ne dolazi kao iznenađenje.

Trupova administracija u nekoliko je navrata bila veoma kritična prema Facebooku i Twitteru, a u svibnju su predstavili i alat kojim korisnici mogu prijaviti ako osjećaju da su ih na društvenim mrežama blokirali zbog pristranosti.

Iz Bijele kuće nisu željeli komentirati informacije o nepozivanju Facebooka i Twittera na okupljanje, a hoće li ipak poslati pozivnicu Jacku Dorseyu i Marku Zuckerbergu te hoće li se oni odazvati, tek trebamo vidjeti, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close