Problem za problemom

Tjedan iz noćne more za Facebook

Ovo je težak tjedan za Facebook – nakon što su se našli na udaru osnivača Instagrama (koji su napustili kompaniju) i WhatsAppa, korisnici brojnih poslovnih stranica jučer nisu mogli objavljivati sadržaj.
Sci-Tech / Internet | 27. 09. 2018. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svima nam je jasno da je, bez obzira na to što Mark Zuckerberg govori o dobrobiti korisnika i povezivanju s obitelji i prijateljima, glavni cilj ove društvene mreže – zarada.

Investitore i dioničare ne zanimaju previše takve Zuckerbergove želje, njima su jedino važne brojke na kraju kvartala i godine, odnosno prihod, profit i cijena dionica.

Upravo je Zuckerbergova želja za što većom zaradom jedan od glavnih razloga zašto su kompaniju u posljednje vrijeme napustili osnivači Instagrama i WhatsAppa.

Iako to nije direktno navedeno, Kevin Systrom i Mike Krieger ovog tjedna zahvalili su se Zuckerbergu i njegovoj kompaniji zbog neslaganja oko načina monetizacije Instagrama. Jučer je otrovne strelice prema ovoj društvenoj mreži uputio i Brian Acton, osnivač WhatsAppa koji je još prije godine dana napustio Facebook – u intervju za Forbes također je kritizirao kompaniju zbog neslaganja oko načina na koji bi WhatsApp mogao ostvarivati prihode.

Čak je priznao da osjeća i grižnju savjesti zbog načina na koji je iznevjerio korisnike i na koji je prodao njihovu privatnost, no možemo pretpostaviti da su milijarde dolara koje je dobio od Fejsa dovoljna utjeha zbog koje će nekako preživjeti.

Bez obzira na to što je svima jasno da Zuckerberg nije kupio ove kompanije samo kako bi im pomogao u razvoju što kvalitetnijeg proizvoda, već su i njihovi osnivači bili svjesni da će kad-tad doći vrijeme naplate, situacija s osnivačima Instagrama i WhatsAppa ovaj je tjedan bacila veliku mrlju na Facebook i samog Zuckerberga.

No, niti to nije sve te se čini kako je ovo postao tjedan iz noćne more za Fejs jer su se jučer tijekom dana brojni korisnici koji upravljaju poslovnim stranicama potužili na veliki problem – nemogućnost objavljivanja sadržaja. Ovaj problem nije zaobišao niti vlasnike stranica, odnosno agencije i community menadžere u BiH, Hrvatsko, Srbiji i regiji,j te je dio njih također naišao na ovoj prilično frustrirajuću problem, javlja Zimo.co.

Brojne kompanije danas uvelike ovise o ovoj društvenoj mreži i na njoj objavljuju važne stvari za svoje poslovanje te putem Facebooka komuniciraju s korisnicima/klijentima pa se nemogućnost objavljivanja sadržaja direktno odražava i na njihovo poslovanje i prihode.

Prvi korisnici putem foruma i društvenih mreža počeli su upozoravati na nemogućnost objave sadržaja jučer ujutro, no čini se kako je većina imala problema s objavom teksta, fotografija i videozapisa s browsera računala, dok nije bilo toliko problema s objavama putem mobilne aplikacije. Kako možemo vidjeti na ovoj stranici, Facebook još nije u potpunosti riješio ovu situaciju,

Kopirati
Drag cursor here to close