Napredak tehnologije

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

TIM i Ericsson, u suradnji s Qualcommom, uspješno su ostvarili europski rekord prekoračivši brzinu od 2 Gb/s na komercijalnoj 5G mreži uživo.
Sci-Tech / Internet | 14. 01. 2020. u 11:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postignuće predstavlja još jednu prekretnicu u milimetarskom pojasu, nakon prvog 5G povezivanja u Italiji i prvog 5G videopoziva u Europi. Performanse će se značajno poboljšati tijekom 2020. jer će mreža moći koristiti do 800 MHz, a nakon toga i do 1000 MHz, približavajući svijet novim scenarijima Industrije 4.0 s iznimno brzim uslugama, niskom latencijom i visokom razinom sigurnosti i pouzdanosti.

Michele Gamberini, TIM-ov glavni direktor za tehnologiju i informacijske tehnologije, je izjavio: „TIM je bio pionir inovacija u području milimetarskog spektra i ovim novim europskim 5G rekordom tvrtka potvrđuje svoje tehnološko liderstvo.

Zahvaljujući našim inovacijama i vrhunskoj mrežnoj infrastrukturi omogućavamo digitalnu transformaciju u cijeloj zemlji, javlja Bug.

Ova prekretnica utire put razvoju novih 5G rješenja za dostup do fiksnog širokopojasnog pristupa obiteljima, tvrtkama i javnim ustanovama koji još nisu obuhvaćeni.

Ova pokrivenost posvećena je i razvoju robotike i automatizaciji digitalnih usluga u sektoru pametne proizvodnje.“

Emanuele Iannetti, čelnica Ericssona Italija, kaže: „5G će biti glavna inovacijska platforma sljedećeg desetljeća i omogućit će Italiji da postane još konkurentnija i atraktivnija na globalnoj sceni.

Iznimno smo zadovoljni što je TIM odabrao Ericssonovu 5G tehnologiju za postizanje ove važne prekretnice, što je našu zemlju stavilo na čelo komercijalne 5G implementacije.“

Kopirati
Drag cursor here to close