Sigurnost građana

Teroristički sadržaj uklanjat će se s interneta u roku od jednog sata

U izvještaju o sigurnosti u Europskoj uniji predložene su mjere uklanjanja terorističkog sadržaja s interneta u roku od jednog sata.
Sci-Tech / Internet | 11. 10. 2018. u 09:40 Bljesak.info
Kopirati

Obvezu uklanjanja terorističkog sadržaja s interneta u roku od jednog sata predlaže Europska komisija, a trebali bi je usvojiti Europski parlament i Europsko vijeće.

''Sigurnost naših građana jest i treba ostati prioritet za EU. Ne smijemo gubiti vrijeme, moramo ojačati vanjske granice, poboljšati razmjenu informacija, uspostaviti interoperabilnost svih naših podatkovnih sustava te štititi naše građane na internetu i na ulici. Vrijeme je da ispunimo svoja obećanja i otvorimo put učinkovitoj i istinskoj sigurnosnoj uniji'', rekao je povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos, pše Zimo.co.

Komisija navodi da je najveća identificirana prijetnja u Europskoj uniji ''domaći terorizam'', do kojeg najčešće dolazi širenjem ideje o terorizmu preko interneta, zbog čega će se pojačati i nadzor i cenzura nad kibernetičkim prostorom.

''S obzirom na nedavne neprijateljske kiberaktivnosti, neophodno je da se svi zakonodavni prijedlozi što prije finaliziraju. Uz to, kako se internetske platforme ne bi zloupotrebljavale za širenje terorističkih sadržaja na internetu, Europski parlament i Vijeće trebali bi do svibanjskih izbora prihvatiti prijedloge novih propisa, osobito obvezu uklanjanja terorističkog sadržaja u roku od jednog sata'', navodi Komisija u priopćenju.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.