Dostupna opcija

Svi korisnici Instagrama mogu postavljati poveznice u Stories

Stavljanje poveznica u Stories nekad je bilo rezervirano samo za verificirane račune ili one koje imaju više od 10.000 pratitelja, a sada je ta opcija dostupna svima.
Sci-Tech / Internet | 28. 10. 2021. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj proizvoda Instagrama Vishal Shah, još je u lipnju potvrdio da tvrtka testira značajku stavljanja poveznica u obliku naljepnica, u svrhu potpunog izbacivanja „swipe-up“ opcije koju su mogli koristiti samo popularni ili verificirani korisnici.

Gotovo pet mjeseci kasnije, „swipe-up“ poveznice postaju prošlost te ih službeno mijenjaju nove naljepnice koje će, kako smatraju iz Instagrama, biti korisne apsolutno svima - od tvrtki koji će lakše moći plasirati svoje proizvode, pa do „običnih“ korisnika koji će tako moći bolje stupiti u kontakt sa svojim sljedbenicima, piše The Verge.

Kako bi dodali poveznicu, prilikom izrade Storiesa potrebno je otići na alat za naljepnice na gornjoj navigacijskoj traci, kliknuti „Link“ i upisati željeni URL.

Nakon toga, svi koji vide objavu jednostavnim će klikom na naljepnicu moći otići na poveznicu koju ste odlučili postaviti, prenosi Bug.

No, Instagram ističe da će oni koji pomoću nove značajke dijele dezinformacije ili govor mržnje, izgubiti pristup njenom korištenju.

Valja istaknuti da je Instagram još u lipnju rekao da su naljepnice s poveznicama namijenjene samo za Stories objave te su istaknuli da ih ne planiraju dovesti na druge dijelove aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close