PewDiePie

Šveđanin postao prva osoba koja je premašila 100 milijuna pretplatnika na YouTubeu

Poznati švedski YouTuber ovoga je vikenda dostigao stotinu milijuna pretplatnika na svojem kanalu, postavši tako prva osoba u povijesti kojoj je to uspjelo.
Sci-Tech / Internet | 26. 08. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prije nešto manje od tri mjeseca izgubio višemjesečnu "bitku" s indijskim glazbenim kanalom T-Series, u kojoj su Indijci prvi premašili 100 milijuna pretplatnika, švedski YouTuber PewDiePie ovoga je vikenda također ostvario ovaj cilj.

Punim imenom Felix Arvid Ulf Kjellberg, 29-godišnji PewDiePie tako je postao prva osoba čiji je YouTube kanal zabilježio 100 milijuna subscribera, piše Bug.hr.

U istom se tjednu, nekoliko dana ranije, ovaj poznati kreator video sadržaja oženio za svoju dugogodišnju djevojku Marziu Bisognin (sada Kjellberg), također bivšu YouTubericu – tako da zasigurno ovih dana ima razloga za slavlje.

Inače, PewDiePie je prošlu godinu završio kao deveti najplaćeniji YouTuber na svijetu. Procijenjeno je da je tijekom 2018. od svojih videa kroz monetizaciju i sponzorstva zaradio 15,5 milijuna dolara. Njegovi su video sadržaji do sada pregledani gotovo 23 milijarde puta, piše Bug.hr.

"Kralj YouTubea" se još nije oglasio oko postizanja rekordnog broja pretplatnika za jednu osobu na ovom servisu.

Kopirati
Drag cursor here to close