Zabava

Što su bh. građani najviše gledali na YouTubeu tijekom pandemije?

Očekivano ili ne, korisnike YouTubea tijekom travnja najviše je zanimao zabavni i glazbeni sadržaj.
Sci-Tech / Internet | 11. 05. 2020. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija virusa Covid-19 natjerala je građane na ostanak kući. Zauzimajući mjesto u udobnoj fotelji više nego ikad pratili su različite društvene mreže pa tako i popularni YouTube.

Analizom prvih deset videozapisa u YouTube trendingu Bosne i Hercegovine, u razdoblju od 1. travnja do 1. svibnja 2020. godine, dobiveni su raznoliki i pomalo neočekivani rezultati.

Poznati youtuberi Meca, Baka Prase te Omco su najviše nasmijavali pratitelje, no prednjačio je ipak Omco sa kanalom ''Bosanski seljačina''.

Serije koje su bile najviše praćene su ''Dobro jutro, komšija'' i nova serija ''Južni vetar''.

Video: Bosanci 14 dana u izolaciji

Reality televizija sa svojim najpoznatijim projektom ''Zadruga'' zauzela je najviše mjesto na listi gledanosti.

Emisije zabavnog karaktera, koje su prema analizi najviše zabavljale gledatelje, su ''Veče sa Ivanom Ivanovićem'', potom ''AmiG show'' te ''Paparazzo lov''.

Video: BISER NEDELJE - Veče sa Ivanom Ivanovićem 538.

Tijekom travnja, po bh. trendingu, najviše se slušao Gazda Paja i MarlonBrutal s pjesmom ''Dizel'', drugo mjesto zauzela je prikladna pjesma ''Korona'' youtubera Bake Prase. U stopu ih slijede Anastasija sa pjesmom ''Volim te'', kao i popularni dvojac Buba i Jala s pjesmom ''Karantin''.

Video: GAZDA PAJA x MARLON BRUTAL - DIZEL (JUZNI VETAR SOUNDTRACK)

Četvrto mjesto je pripalo In vivu uz pjesmu ''Gagarin''. Zajedničko, peto mjesto dijele Sara Jo, Ana Nikolić i Emina Jahović sa pjesmama ''Kaži mi'', ''Ti si kriv'' te ''Kriziram''. Niže pozicionirani, ali ipak na listi top 10 pjesama, našli su se i Mirza Selimović, Amar Gile i Ivana Selakov te Hurricane sa svojim hitovima.

Očekivano ili ne, korisnike YouTubea tijekom travnja najviše je zanimao zabavni i glazbeni sadržaj.

YouTube trending, podsjećamo, gledateljima pokazuje što je trenutno popularno na toj platformi u određenoj zemlji. Trending nije personaliziran prema individualnim korisnicima te je on isti svim gledateljima u državi, a ažurira se otprilike svakih 15 minuta, priopćeno je iz Udruge studenata odnosa s javnošću - PRUMO.

Kopirati
Drag cursor here to close