Platforme

Što je sve potrebno za pripremu digitalne strategije

Donosimo vam na što je važno pripaziti pri planiranju
Sci-Tech / Internet | 18. 06. 2018. u 10:51 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Važan dio digitalne strategije su, naravno, aktivnosti na digitalnim platformama, što može biti različito, a to može biti od nove web stranice preko mobilne aplikacije do nastupa na društvenim mrežama, contentmarketinških aktivnosti i oglašavanja. Donosimo vam na što je važno pripaziti pri planiranju iste.

1. Jasno postavite cilj

Postavite jasne ciljeve za svoj brend koji su u skladu s odrednicama SMART digitalne strategije i uvijek ćete znati ostvarujete li zadate ciljeve. Brendovi bez digitalne strategije nemaju jasan strateški cilj za ono što žele postići na društvenim mrežama u smislu stjecanja novih kupaca ili izgradnje dubljih odnosa s postojećim kupcima.

2. Profesionalizirajte svoj nastup na digitalnim kanalima

Aktivna strategija digitalnog marketinga poručuje postojećim i potencijalnim klijentima da ste u procesu razvoja poslovanja i da ste tu kada obave kupovinu. Sposobnost pronalaženja vaših proizvoda, usluga i ostalih informacija s minimalnim naporom šalje korisnicima jasnu i jednostavnu poruku: S nama je lako poslovati!

3. Zauzmite svoj udio na tržištu

Jasno definirana digitalna strategija i ciljevi osigurat će vam vodeću poziciju na digitalnim kanalima u odnosu na vaše konkurente!

4. Osigurajte snažnu online vrijednost

Jasno definiran online sadržaj prilagođen vašim različitim korisnicima pomoći će kupcima razlikovati vaše online usluge i potaknut će postojeće i nove korisnike da se početno angažiraju i ostanu lojalni. Razvijanje konkurentne content marketinške strategije je ključno za mnoge organizacije, jer je sadržaj ono što privlači publiku putem različitih kanala poput pretraživanja, društvenih mreža, e-mail marketinga i bloga.

5. Upoznajte svoje online kupce

Često se kaže da je digitalni "najmjerljiviji medij ikad". Google Analytics će vam reći količine posjeta, a ne osjećaj posjetitelja i što oni misle. Morate upotrijebiti druge oblike alata poput feedback forme na webu kako biste identificirali svoje slabe strane i adresirali ih.

6. Optimizirajte se!

Svaki brend s web stranicom možda će imati Analytics, ali mnogi neće trošiti vrijeme na pregled, procjenu i djelovanje na pročitane podatke. Strategija će vam pomoći da posložite prioritete, a kasnije možete napredovati stalnim poboljšavanjem ključnih aspekata poput plaćenog pretraživanja, poboljšanja korisničkog iskustva na webu, marketing e-pošte i društvenih medija.

 

Iznad spomenuto i mnogo više možete saznati ako se prijavite na radionicu PRIPREMA DIGITALNE STRATEGIJE koja će se održati u srijedu 20. lipjna 2018. u Sarajevu. Na radionici ćete kreirati digitalnu strategiju za svoj brend i saznati sve što je potrebno za kvalitetan i dugoročan pristup i komunikaciju na svim online komunikacijskim kanalima. 

Voditeljica radionice je Ivona Jurilj, voditeljica digitalne agencije Degordian u BiH, koja se posljednjih devet godina svakodnevno bavi projektima upravljanja i procesima izrade strategije i sadržaja za velike klijente poput Agrokor Grupe, Mepas, Lactalis, DM Drogerie Markt trgovine i preko 30 klijenata iz različitih oblasti. Organizator radionice je Apriori BH - Agencija za profesionalno usavršavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close