Crne prognoze

Snapchatu prijeti potop

Prognoze analitičara za treći kvartal nisu baš optimistične te dio njih vjeruje kako možemo očekivati daljnji pad cijene dionica, odnosno tržišne vrijednosti.
Sci-Tech / Internet | 06. 10. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana pisali smo o predviđanjima poznatog analitičara koji smatra da će cijena dionica, odnosno vrijednosti Snapa nastaviti s padom (tržišna vrijednost kompanije tada je iznosila oko 13 milijardi dolara, a sada je manja od 10 milijardi) te da će na kraju Snap morati pristati na prodaju nekoj velikoj kompaniji poput Amazona.

Ulje na vatru ovakvim razmišljanjima jučer su dodali analitičari Evercorea i Citigroupa koji su snizili očekivanja za cijenu dionica ove kompanije na samo 7 dolara.

Cijena dionice Snapa tijekom godine pala je za oko 45 posto te je pitanje što možemo očekivati od ove kompanije i u budućnosti – krivnju za ovaj pad snosi i šef kompanije Evan Spiegel, ali i konkurencija poput Instagrama koja je kopirala najbolje od Snapchata (stories) i samo implementirala u svoj već postojeći servis, piše Zimo.co.

Kao što je poznato, Snapchat je predstavio novi dizajn koji je naišao na kritike brojnih korisnika, ali i slavnih osoba koje ga koriste – Spiegel je odlučio forsirati taj promijenjeni dizajn što se nije pokazalo dobrom odlukom i dio korisnika odustao je od ove mreže. Prema posljednjim informacijama, tijekom kolovoza Snapchat je zabilježio pad dnevnih korisnika, što je podatak koji se ne sviđa niti analitičarima niti dioničarima.

Anthony DiClemente, analitičar iz Evercorea očekuje nastavak ovog negativnog trenda i tijekom cijelog trećeg kvartala koji je završio u rujnu – krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca znat ćemo službene podatke, no prema njemu Snap će objaviti novi pad broja korisnika za ovo tromjesečno razdoblje.

On smatra kako šefovi kompanije nisu napravili dovoljno dobar posao kako bi, nakon što su Instagram i druge mreže kopirali Snapchat i opciju stories, predstavili neke nove opcije s kojima bi se razlikovali od konkurenta, piše Zimo.co.

Kada tome dodamo i probleme s menadžmentom i napuštanje kompanije Imrana Khana, direktora za strategiju Snapa koji je imao veliku ulogu u kompaniji, jasno je zašto analitičari nisu toliko optimistični prema budućnosti kompanije i ove mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close