Društvena mreža u problemima

Snapchat doživljava ogromne financijske gubitke

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini.
Sci-Tech / Internet | 12. 10. 2018. u 10:23 Bljesak.info
Kopirati

Lista briga vlasnika društvene mreže Snapchat iz dana u dan sve je veća. Posljednja je vezana za rapidne financijske gubitke i vjerojatno će Snapchat biti primoran podići kredit sredinom 2019. godine kako bi opstao.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Iako je očigledno da Snapchat nije bio spreman za život kao javno poduzeće, trenutno se susreće s problemima nevjerojatno brzog gubitka novca", govori analitičar Michael Nathanson.

Nathanson pretpostavlja da sporiji rast broja korisnika Snapchata proporcionalno dovodi i do umanjenih prihoda kompanije.

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini, a izdao je i niz novih strateških ciljeva za borbu protiv konkurentnih društvenih medija.

Također, izvršni direktor Spiegel kritizirao je najnoviju verziju aplikacije Snapchat, koja je izazvala nezadovoljstvo kod velikog broja korisnika i koja je doprinijela prvom značajnom padu dnevno aktivnih korisnika u posljednjem kvartalu.

"U našoj želji za inovacijama i predstavljanjem mnogih noviteta, izgubili smo jezgru onoga što je Snapchat učinilo najbržim i najzanimljivijim načinom komuniciranja na svijetu", napisao je Spiegel u prošlotjednom podnesku.

Bitno je istaknuti i kako dionice Snapchata opadaju iz dana u dan, prenosi CNBC.

Kopirati