Društvena mreža u problemima

Snapchat doživljava ogromne financijske gubitke

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini.
Sci-Tech / Internet | 12. 10. 2018. u 10:23 Bljesak.info
Kopirati

Lista briga vlasnika društvene mreže Snapchat iz dana u dan sve je veća. Posljednja je vezana za rapidne financijske gubitke i vjerojatno će Snapchat biti primoran podići kredit sredinom 2019. godine kako bi opstao.

"Iako je očigledno da Snapchat nije bio spreman za život kao javno poduzeće, trenutno se susreće s problemima nevjerojatno brzog gubitka novca", govori analitičar Michael Nathanson.

Nathanson pretpostavlja da sporiji rast broja korisnika Snapchata proporcionalno dovodi i do umanjenih prihoda kompanije.

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini, a izdao je i niz novih strateških ciljeva za borbu protiv konkurentnih društvenih medija.

Također, izvršni direktor Spiegel kritizirao je najnoviju verziju aplikacije Snapchat, koja je izazvala nezadovoljstvo kod velikog broja korisnika i koja je doprinijela prvom značajnom padu dnevno aktivnih korisnika u posljednjem kvartalu.

"U našoj želji za inovacijama i predstavljanjem mnogih noviteta, izgubili smo jezgru onoga što je Snapchat učinilo najbržim i najzanimljivijim načinom komuniciranja na svijetu", napisao je Spiegel u prošlotjednom podnesku.

Bitno je istaknuti i kako dionice Snapchata opadaju iz dana u dan, prenosi CNBC.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.