Web ili mobilna aplikacija

Savjeti za brzo brisanje povijesti pretraživanja na Facebooku

Donosimo vam savjet kako izbrisati povijest pretraživanja na Facebooku, bilo da koristite web ili mobilnu aplikaciju.
Sci-Tech / Internet | 26. 04. 2018. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i većina on-line platformi, Facebook sprema povijest pretraživanja koju možete jednostavno izbrisati, bilo da to želite učiniti za pojedinačna pretraživanja ili cijelu s telefona ili preglednika.

Puno se već pisalo o tome koliko Facebook zna o vama. Jedan od načina kako prikupljaju podatke je i vaša povijest pretraživanja. Jeste li ikad primijetili da vam predlaže ljude na čijim ste profilima nedavno bili?

U šumi postavki privatnosti, može biti teško pronaći željene, bilo da se radi o promjeni privatnosti starih postavki ili pukom brisanju povijesti pretraživanja, piše Tportal.hr. Evo kako to možete jednostavno učiniti.

Ako koristite Facebook u pregledniku

Na stranici svog profila kliknite gumb Pogledaj zapisnik aktivnosti ili View your activity log koji se nalazi na desnoj strani.
Na izborniku s lijeve strane, pod stavkom Fotografije i videozapisi, Prijatelji i reakcije, Komentari (Photos and Videos, Likes and Reactions, Comments), kliknite Više ili More.
Kada se izbornik proširi kako bi se prikazali svi filtri, kliknite Povijest pretraživanja ili Search history.
Vidjet ćete potpuni kronološki popis svega što ste tražili na Facebooku. Tu možete izbrisati pojedinačna pretraživanja tako da kliknete gumb Uredi ili Edit pored stavke i kliknete Izbriši ili Delete.
Ujedno možete brisati čitavu povijest pretraživanja jednim klikom na gumb Očisti pretraživanja odnosno Clear Searches.

Kako izbrisati povijest pretraživanja na mobilnoj aplikaciji

Ako pristupate Facebooku preko mobitela, ovu postavku možete naći i u mobilnim aplikacijama društvene mreže.
Idite na stranicu profila i dodirnite gumb Zapis aktivnosti ili Activity Log ispod fotografije profila. Na iOS-u gumb je treći s lijeve strane, a na Androidu je na lijevoj strani.
Dodirnite Filtar pri vrhu zaslona.
Pomaknite se prema dolje da biste pronašli i dotakli Povijest pretraživanja ili Search History.
Možete izbrisati cijelu povijest pretraživanja tako da dodirnete opciju Obriši pretraživanja ili Clear searches i zatim dodirnete Potvrdi ili Confirm.
Da biste izbrisali pojedinačne unose, dodirnite ikonu pored odgovarajućeg unosa i dodirnite Izbriši. Na iOS-u ikona je strelica, a na Android telefonima je X.
Facebook vas također upozorava da ćete izbrisati cijelu povijest pretraživanja, no s obzirom na sve kontroverze oko Facebooka i pravila o privatnosti, to možda nije tako loša stvar, piše makeuseof.

Kopirati
Drag cursor here to close