Google implementira novine

Reklame prilagođene mobitelima stižu na YouTube

Google će u popularni YouTube implementirati nekolicinu novosti što se tiče oglašavanja na samoj platformi, uvode se okomite reklame prilagođene mobilnim uređajima te reklame na početnom zaslonu.
Sci-Tech / Internet | 16. 09. 2018. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google radi na određenim modifikacijama koje se tiču oglašivačkog sadržaja koje se prikazuje na poznatom YouTube servisu.

Najvažnija novost tiče se oglašivačkog sadržaja koji se prikazuje na mobilnim uređajima, on će biti posebno prilagođen takvoj vrsti uređaja te će biti omogućen okomit prikaz oglasa.

Riječ je o rješenju koje je već postoji na aplikacijama kao što su Snapchat i Instagram i omogućuje puno iskorištavanje zaslona modernih pametnih telefona, javlja Bug.hr.

Nov okomit oglašivački sadržaj zauzimat će oko 75% zaslona mobilnih uređaja, dok se tapkanjem po zaslonu oglašivački sadržaj proširuje na čitav zaslon. Jedna od prvih tvrtki koja je testirala ovakav način oglašavanja je automobilska kuća Hyundai.

Osim ove novosti, planirano je i postavljanje oglašivačkog sadržaja i na pojedine dijelove početnog zaslona (tvrtke mogu zakupiti prostor za personalizirane oglase).

Google priznaje da se radi o promjenama što se tiče oglašavanja koje su tvrtke s kojima surađuju već neko vrijeme tražile, posebice imajući na umu da se u 70% slučajeva sadržaj na YouTubeu konzumira putem mobilnih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close