eSport

PUBG turnir: Tko će biti najbolji bh. dvojac?

Sudionicima put do finala nije bio nimalo lagan s obzirom na to da se na natjecanje prijavilo više od 500 natjecatelja, što je rekord u našoj zemlji kada je u pitanju neko eSport prvenstvo
Sci-Tech / Internet | 13. 05. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata su 32 tima koji će se boriti za prestižnu titulu najboljeg bh. dvojca u prvom PUBG Duo natjecanju, a ovaj jedinstveni battle royale okršaj postat će centar bh. eSport scene u subotu 16. svibnja sa početkom u 17 sati.

Podsjećamo, PUBG Open Cup - prvi je PUBG turnir na kojem mogu nastupiti ljubitelji battle royale žanra u BiH. Natjecanje je organizirano uz podršku Red Bulla, a dogovorena je i suradnja s nekoliko poznatih “youtubera” koji će sudjelovati na turniru i prenositi akciju iz svoje perspektive.

Inače, sudionicima put do finala nije bio nimalo lagan s obzirom na to da se na natjecanje prijavilo više od 500 natjecatelja, što je rekord u našoj zemlji kada je u pitanju neko eSport prvenstvo.

Također, bilo je tu igrača koji su se prvi put upustili u avanturu, ali i iskusnih koji igraju za najveća sportska društva, odnosno za njihove eSport timove.

Na samoj završnici, vidjet ćemo najboljih 27 timova iz kvalifikacija koji će ukrstiti snage sa dodatnih 5 “wildcard” pozvanih ekipa koje čine neki od najpopularnijih gamera iz regije, priopćeno je iz Red Bulla.

Bez dvojbe, prikazano u kvalifikacijama garantira dobre akcije i u samoj završnici. Osim toga, u finalnima dvobojima gledatelji će moći uživati kroz vizuru svojih omiljenih streamera, jer je osiguran prijenos na svakom od kanala sudionika. Također, natjecanje će biti moguće gledati na Tiltproof, YouTubeu i Twitchu. 

Ovaj prepoznatljivi battle royale je jedna od najigranijih igrica u proteklih nekoliko godina. Još 2018. godine oborio je rekord na Steamu (platforma za online igrice), kada se u isto vrijeme u igri našlo više od 3,2 milijuna igrača.

PUBG danas broji više od 450 milijuna registriranih igrača i predstavlja jedan od najvećih hitova industrije kada je u pitanju razvoj igrica nekog indie studija. Bosna i Hercegovina je po prvi put dio jedne ovakve priče, priopćeno je iz Red Bulla.

Kopirati
Drag cursor here to close