Digitalizacija kao prioritet

Kolinda pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj

Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije.
Sci-Tech / Internet | 24. 09. 2019. u 17:04 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je Google da proširi svoje aktivnosti u Hrvatskoj, na sastanku s potpredsjednikom te kompanije Karanom Bhatijem.

"Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije. Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta, a uputila je i poziv Googleu za proširenjem svojih aktivnosti u Hrvatskoj", istaknuli su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je održala sastanak i s predstavnicima židovskih organizacija, gdje su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi Hrvatske i Izraela te dobra parlamentarna suradnja, suradnja sveučilišta te suradnja sa židovskom zajednicom u Hrvatskoj.

"Predsjednica je izrazila zahvalu na izraelskoj podršci članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, a sugovornici su naglasili važnost uspostave izravnog leta tijekom cijele godine te izrazili zadovoljstvo porastom broja turista u obje države", ističe se u priopćenju.

Predsjednica je sastanke održala na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close