Ipak ne zna sve

Pitali smo Siri ''Tko je predsjednik BiH?'', a odgovor će vas iznenaditi

Appleovoj virtualnoj asistentici Siri politika baš i ne ide od ruke.
Sci-Tech / Internet | 06. 01. 2019. u 10:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleova virtualna asistentica Siri u sekundi odgovara na vaša pitanja, a uvijek ima odgovor i na provokativna i dvosmislena pitanja.

Iako je Siri vjerojatno najbolja virtualna asistentica u svijetu pametnih telefona, ipak ne zna sve.

Pitali smo siri ''Tko je predsjednik Bosne i Hercegovine?'', a Siri nas je iznenadila odgovorom kazavši da tročlano Predsjedništvo BiH čine Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

Siri očito (još) ne zna da službeno od 20. studenog 2018. godine u Predsjedništvu sjede Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

U nadi da ćemo dobiti ispravan odgovor, pitanje smo preformulirali i pitali Siri ''Tko čini Predsjedništvo Bosne i Hercegovine?'', no tada smo od Siri dobili nekoliko linkova s Wikipedije koji općenito govore u Predsjedništvu BiH.

Apple će vjerojatno ažurirati podatke kada je u pitanju BiH, ali još zanimljiviji odgovor dobit ćete ako pitate ''Tko je predsjednik Kube?''.

Kubanci su bili iznenađeni jer im je Siri odgovorila da postoje dva predsjednika: Raul Castro i Miguel Diaz-Canel.

Foto: Bljesak.info / Siri smatra da Kuba ima dva predsjednika

Siri očito ne zna da je 19. travnja 2018. Raul Castro podnio ostavku na mjesto predsjednika kubanskog državnog vijeća te da je kubanska generalna skupština na njegovo mjesto izabrala Diaz-Canela, tada jedinog kandidata.

No, možda je Siri ipak bolje politički analitičar nego što nam se čini. Dok je Diaz-Canel zapravo predsjednik države, Castro je i dalje čelnik vladajuće Komunističke partije te i dalje ima značajan politički utjecaj.

Kopirati
Drag cursor here to close