Evo što morate odmah učiniti

Otkriven katastrofalni sigurnosni propust u WhatsAppu

Korisnicima koji koriste i desktop verziju aplikacije savjetuje se da ju odmah nadograde, ako to dosad nisu napravili.
Sci-Tech / Internet | 05. 02. 2020. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurnosni propust, potencijalno katastrofalnih posljedica pronađen je u popularnoj aplikaciji WhatsApp, odnosno njezinoj računalnoj (desktop) verziji, a koji je omogućavao potpunim strancima da vide privatne podatke drugih korisnika pohranjene na računalu.

Riječ je o propustu kojim se netko može poslužiti kako bi vidio informacije pohranjene na računalu drugog korisnika, ako im pošalju maliciozni link, otkrivaju sigurnosni stručnjaci.

Propust je u međuvremenu popravljen, a zasad nema informacija o tome da je u bilo kojem trenutku iskorišten.

Potencijalne žrtve prvo bi dobile link koji se doima vjerodostojno, uključujući i kratki pregled koji se prikazuje kad netko inače šalje link preko WhatsAppa, prenosi Zimo.co.

Međutim, klikom na taj link napadaču bi se omogućilo da iskoristi slabost u WhatsAppovoj sigurnosnoj mreži koja omogućava slanje manipuliranih i malicioznih poruka.

Jednom kad se to dogodi, napadač bi imao nesmetan pristup računalu korisnika.

Propust dakle zahvaća samo desktop verziju aplikacije WhatsApp, odnosno zahvaćao ju je, jer je u posljednjim nadogradnjama te aplikacije propust uklonjen sredinom prosinca 2019. godine.

Savjetuje se da napravite nadogradnju obiju verzija aplikacije WhatsApp, ako to već dosad niste učinili, prenio je Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close