Cyber

NYT: Amerika će napasti Rusiju

"Ovo je alarmantna informacija. To će biti čisti međunarodni cyber kriminal", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.
Sci-Tech / Internet | 09. 03. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je danas objavio kako je uznemiren izvještajem u New York Timesu u kojem se navodi da SAD planiraju niz tajnih kontranapada na rusku internet mrežu, rekavši da su takvi napadi jednaki cyber-kriminalu.

U tekstu od 7. ožujka list navodi da SAD planiraju niz tajnih kontranapada na ruske mreže kao odgovor na hakiranje softver kompanije Solarwinds, za koje američki dužnosnici tvrde da je djelo Rusije, što je Moskva demantirala.

"Ovo je alarmantna informacija. To će biti čisti međunarodni cyber kriminal", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Naime, New York Times piše kako se, tek što je krenula planirati osvetu protiv Rusije zbog navodnog masovnog hakiranja vladinih internetskih stranica otkrivenih lani, administracija novog američkog predsjednika suočava se s novim cyber-napadom.

Taj pak napad, kako navode novine, diže pitanje hoće li morati Amerika uzvratiti i Kini.

Neimenovani su dužnosnici rekli kako se prvi potez očekuje u sljedeća tri tjedna ''nizom tajnih akcija'' diljem ruske mreže. Te akcije bi trebale biti predočene Vladimiru Putinu, njegovim obavještajnim službama i vojsci ali će ostati skrivene od svijeta.

Novine navode kako će se akcije ''kombinirati s nekom vrstom ekonomskih sankcija''.

Kopirati
Drag cursor here to close