Three Kingdoms

Novi Total War vodi vas na bojišta u Kini

Razvojni tim Creative Assembly i izdavač SEGA su objavili kako svi zainteresirani igrači od danas mogu zaigrati novu strategiju u popularnom serijalu.
Sci-Tech / Internet | 24. 05. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva igra u strateškom serijalu poznatom po bitkama u kojima sudjeluje ogroman broj jedinica, Total War, izašla je davne 2000. godine. Od tada smo dobili čak dvanaest nastavaka, da bi danas postao dostupan trinaesti - Total War: Three Kingdoms.

Ovaj je serijal imao razne tematike, od povijesnih do fantazijskih, a ovog se puta Creative Assembly usmjerio na bojišta u Kini. Iako je igra trebala postati dostupna početkom ožujka, odgođena je do kraja svibnja u posljednji čas, ali na svu sreću onih koji su nestrpljivo čekali novu strategiju, do novih odgoda nije došlo, piše Bug.hr.

Oni koji su upoznati sa serijalom znaju otprilike što mogu očekivati, a za one koji će prvi put zakoračiti u strateške vode igra spaja kampanju koja se dijeli na dva dijela - stvaranje i proširivanje carstva na mapi koristeći sustav na poteze i ogromne bitke koje se odvijaju u stvarnom vremenu. Glavni cilj je ujediniti Kinu i stvoriti dinastiju koja će vladati, a to naravno zahtijeva pažljivo taktiziranje, politiku i prikupljanje saveznika.

Video: Total War: THREE KINGDOMS - Forge Your Legend

Tim je nastojao vjerno rekreirati izgled drevne Kine, a u tome im je pomogao poboljšani TW Engine 3. Osim uljepšane grafike, tim je doradio korisničko sučelje i pazio na artwork tako da sve odgovara razdoblju i lokaciji na kojoj se radnja igre odvija. Kada započnete kampanju moći ćete birati između 12 Warlorda koji su preuzeti iz povijesnog romana iz 14. stoljeća, Roman o tri kraljevstva.

Uz glavnog junaka pridružit će vam se i drugi koji će vam pomoći s vođenjem vojske, upravljanjem raznim provincijama i jačanjem carstva. Također, razvojni tim je pripremio poseban sustav imena Guanxi koji je zamišljen tako da morate paziti na odnose između svih tih junaka, a ovisno o njima će se priča dalje razvijati, piše Bug.hr.

Total War: Three Kingdoms možete zaigrati odmah na računalima i to putem Steama. Osim na Valveovom servisu, igru možete nabaviti na Humble Bundleu i Fanaticalu. Ako pitate kritičare, kao i one koji su već igru zaigrali na Steamu, igra je prilično dobra, što je dobro za razvojni tim i izdavača, budući da je prošlogodišnji nastavak Thrones of Britannia mnoge razočarao. Sve druge informacije o igri možete proučiti na službenim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close