Bez dopuštenja

Nova ''tehnička pogreška'' Facebooka ugrozila djecu

Facebook je, međutim, rekao da su članove tih grupnih razgovora odobrili roditelji prijatelja.
Sci-Tech / Internet | 24. 07. 2019. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tehnička pogreška'' na Facebooku omogućila je tisućama djece koja su koristila aplikaciju za razmjenu poruka,  da se pridruže grupnim razgovorima s osobama koje roditelji nisu odobrili.

Aplikacija nazvana "Messenger Kids", omogućuje djeci između 6 i 12 godina slanje poruka i videochat s članovima obitelji i prijateljima koje njihovi roditelji prihvaćaju, prenosi MSN.

Na primjer, djevojka koja koristi aplikaciju može se pridružiti grupnim chatovima ako ju je pozvala prijateljica koju su odobrili njezini roditelji. Zbog spomenute pogreške, u grupne su se razgovore mogli uključivati i korisnici koji nisu odobreni od strane roditelja.

Facebook je, međutim, rekao da su članove tih grupnih razgovora odobrili roditelji prijatelja.

"Nedavno smo obavijestili pojedine roditelje korisnika 'Messenger Kids'  o tehničkoj pogrešci koju smo otkrili i koja je utjecala na mali broj grupnih razgovora", izjavio je glasnogovornik Facebooka u priopćenju.

 "Isključili smo zahvaćene razgovore i pružili roditeljima dodatne resurse za 'Messenger Kids' i mrežnu sigurnost."

Glasnogovornik je rekao da Facebook još uvijek istražuje kako se dogodila pogreška, ali je riješio problem. Nije mogao odgovoriti na pitanja o tome kako je div društvenih medija saznao za pogrešku, prenosi Novi List. 

Kopirati
Drag cursor here to close