Privlačenje novih pretplatnika

Netflix bilježi slabiji drugi kvartal

Netflix je tijekom drugog kvartala godine na globalnoj razini doživio rast pretplatnika koji je manji od očekivanog, a na američkom tržištu pad broja pretplatnika.
Sci-Tech / Internet | 19. 07. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni servis za streamanje video sadržaja Netflix čini se u posljednje vrijeme ima problema s privlačenjem novih pretplatnika.

Na globalnoj razini broj pretplatnika je tijekom drugog kvartala rastao, no u puno manjem omjeru u odnosu na ranija predviđanja. No, tijekom spomenutog kvartala po prvi put od 2011. godine zabilježen je pad broja pretplatnika na američkom tržištu.

U brojkama, Netflix je tijekom drugog kvartala zabilježio 2,7 milijuna novih pretplatnika (u odnosu na predviđenih 5 milijuna) te izgubio 126.000 pretplatnika na američkom tržištu, piše Bug.hr.

Netflixov glavni izvršni direktor, Reed Hastings, kao krivce za ovakve rezultate izdvaja povećanje cijene pretplate i manjak originalnog sadržaja. Ističe se kako ni na jednom tržištu nisu postignuti očekivani rezultati, no odstupanja od predviđenog posebice su vidljiva na tržištima koje bilježe porast cijena pretplate (povećanja nisu uvedena na svim tržištima).

Osim navedenog, pad broja pretplatnika je i rezultat nedavnih događanja na tržištu streamanja video sadržaja obilježenog pojavom niza novih streaming servisa iza kojih stoje tvrtke kao što su Disney, Warner i Apple.

Ti servisi predstavljaju ili će predstavljati konkurenciju Netflixu sa vlastitim ekskluzivnim sadržajem. Primjer je Marvelov sadržaj koji je nekad bio jedna od okosnica Netflixa, a s obzirom da je Disney vlasnik Marvela od 2009. godine, Marvelov sadržaj postaje ekskluziva novopokrenutog servisa Disney+, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close