Video reklame

Na Facebookov Messenger stiže opcija koja vam se neće svidjeti

Među privatnim porukama unutar Messengera već se pojavljuju reklame, a iz Facebooka su najavili kako uskoro možemo očekivati video oglase koji će se automatski reproducirati.
Sci-Tech / Internet | 20. 06. 2018. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mnogi negodovali kada je Mark Zuckerberg najavio izdvajanje Messengera iz Facebookove mobilne aplikacije, većini korisnika nije preostalo drugo nego preuzeti tu aplikaciju na svoje mobilne uređaje i nastaviti s dopisivanjem s (virtualnim) prijateljima putem posebne aplikacije koja im je zauzela još dragocjenog prostora na telefonu.

Razlozi zbog kojih su se u Facebooku odlučili na ovaj korak, naravno, nisu bili zahtjevi korisnika ili bolje iskustvo korištenja, već stvaranje još jedne platforme putem koje će se moći prikazivati oglasi, odnosno putem koje će Facebook moći zarađivati.

Unutar Messengera već oko godinu i pol prikazuju se oglasi koji su smješteni između razgovora, a Facebook sada priprema jedan novitet koji se neće svidjeti većini korisnika. Naime, osim takvih statičnih oglasa unutar Messengera uskoro će se prikazivati i video oglasi koji će se automatski pokretati kada se prikažu na ekranu, piše Zimo.co.

Iako bi neki nezadovoljni korisnici mogli najaviti bojkot Messengera i okretanje drugim aplikacijama za komunikaciju poput WhatsAppa, Vibera i sličnih, dosadašnje iskustvo s korisnicima Facebooka pokazalo je kako većina korisnika, usprkos nezadovoljstvu, ostaje vjerna Zuckerbergovoj mreži i njegovoj platformi za komunikaciju.

Što se Facebooka tiče, razlog zbog kojeg su se odlučili na ovu opciju je jasan – video oglasi su skuplji u odnosu na klasične oglase tako da možemo očekivati povećanje prihoda od oglasa unutar Messengera.

Iz ove kompanije ipak napominju kako će pratiti ponašanje korisnika i hoće li ih ovakvi oglasi negativno utjecati na iskustvo korištenja Messengera, a Stefanos Loukakos, koji je u Zuckerbergovoj kompaniji zadužen za vođenje oglašivačkog odjela Messengera kaže kako nisu primijetili nikakve promjene nakon uvođenja klasičnih oglasa, iako mu je jasno kako bi s video oglašavanjem situacija mogla biti malo drugačija.

Kopirati
Drag cursor here to close