Promocija zdravlja

Na App Storeu zabranjeno e-pušenje

Apple je proteklog vikenda sa svoje trgovine aplikacija uklonio gotovo dvije stotine aplikacija povezanih s elektroničkim cigaretama i duhanskim proizvodima.
Sci-Tech / Internet | 18. 11. 2019. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao reakciju na nepoznatu i potencijalno smrtonosnu plućnu bolest koja napada korisnike e-cigareta, Apple je sa svoje trgovine aplikacijama uklonio sve one koje su povezane s pušenjem.

Na App Storeu tako od protekloga vikenda više nisu za preuzimanje dostupne mobilne aplikacije koje potiču ili omogućavaju "vaping" i korištenje elektroničkih cigareta. Oni koji su takve aplikacije ranije instalirali moći će ih nastaviti koristiti.

Iz Applea su poručili da je s App Storea uklonjena ukupno 181 aplikacija ove vrste. One su uključivale razne društvene mreže ili igre povezane s pušenjem, prenosile su vijesti iste tematike ili su služile za kontrolu uređaja za "vaping".

One su sada svrstane u kategoriju zabranjenih aplikacija, zajedno s onima koje potiču na korištenje droga ili prekomjerno uživanje u alkoholu.

Tijekom proteklih godinu dana od bolesti povezanih s vapingom preminulo je najmanje 42 ljudi u SAD-u, a njih preko dvije tisuće podvrgnuto je liječenju, javlja Bug.

Apple je pojasnio kako su zabrinuti za zdravlje svojih korisnika, primarno onih mlađe dobi, i žele ih zaštititi od potencijalno opasnih proizvoda.

Pozvali su se na nedavne izjave stručnjaka i liječnika koji su povezali ozbiljne plućne bolesti i smrti s "vapingom", a neki od njih su ubrzano širenje popularnosti ovih proizvoda nazvali i krizom za javno zdravlje i epidemijom među mladima.

Američka udruga za zaštitu zdravlja srca (American Heart Association) pozdravila je ovu odluku Applea.

Kopirati
Drag cursor here to close