Svjetska razina

Mladić iz BiH kreirao novu društvenu mrežu koja može parirati Facebooku

Closenger je prva društvena mreža nastala na području Balkana i sadrži jednu neobičnost u odnosu na druge poznate mreže
Sci-Tech / Internet | 16. 02. 2018. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je Closenger, novu društvenu mrežu svjetske razine poput Facebooka.

Eniz nema formalno IT obrazovanje i mrežu je kreirao volonterski bez financijske podrške fondova i države.

''Možda i ovo ne bi bilo dovoljno čudno da nije riječ o aplikaciji koja po tehničkim karakteristikama može parirati Facebooku, Instagramu i sličnim, za čije kreiranje unaprjeđenja, održavanje, ove tvrtke izdvajaju milijune dolara, a ovdje imamo volonterski entuzijastički rad jednog mladića potpomugnotog nekolicinom svojih prijatelja.

Foto: BHINFODESK / Eniz Vuković

Closenger je prva društvena mreža nastala na području Balkana i sadrži jednu neobičnost u odnosu na druge poznate mreže, a to je tzv. nearby. Ova osobina podrazumijeva da korisnik vidi postove poredane po udaljenosti u odnosu na njega bez obzira je li ih objavio netko tko mu je ili nije prijatelj ukoliko je post objavljen kao javan. Pored nearby koji nije jedina opcija, postoji tending, following, mogućnost objavljivanja multimedijalnih sadržaja unutar posta i još mnoštvo toga'', priopćio je BHD INFODESK iz Birminghama.

Ta mreža koja postoji na Google Play Storeu i App Storeu manje od dva mjeseca čini da se uz vrlo laku registraciju može upoznati s događanjima i postovima iz okruženja i šire nudeći novi koncept jednostavnosti korištenja društvenih mreža.

U doba kada mladi sve više odlaze iz BiH, ovaj mladi čovjek slijedi svoje IT snove i najmanje što možemo učiniti je da podržimo domaći proizvod, ali svjetske kvalitete, na način što ćemo instalirati i koristiti ovu apliakciju, navode iz BHD INFODESK-a.

Društvenu mrežu možete preuzeti klikom OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close