Zanimljivi podaci

Kupovina online najčešće se obavlja mobilnim uređajima

Novo istraživanje potvrđuje trend sve bržeg prelaska na mobitele i tablete i u sferi e-trgovine diljem svijeta
Sci-Tech / Internet | 26. 10. 2017. u 19:08 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživačka kuća GlobalWebIndex objavila je podatke koji se tiču kupovine na Internetu, a koji pokazuju kako se ta aktivnost u današnje vrijeme najčešće obavlja putem mobilnih uređaja. Predvodnici ovog trenda su tržišta azijsko-pacifičke regije, gdje čak 63% korisnika barem jednom mjesečno obavlja kupovinu putem mobilnih uređaja.

U Europi je taj udio manji i na ukupnoj se populaciji kreće na oko 30%. Međutim, ako se pogledaju podaci za korisnike u dobi od 16 do 24 godine, tj. one koji su i najskloniji korištenju mobitela, na Starom kontinentu njih 40% barem jednom mjesečno obavlja kupovinu na Internetu s nekog mobilnog uređaja. U SAD-u isti pokazatelj je već stigao do 45%.

Pogledamo li ukupne podatke za cijeli svijet, oni pokazuju kako je tri četvrtine korisnika Interneta u posljednjih mjesec dana nešto i kupilo online. Njih 51% učinilo je to putem mobitela, 49% putem stolnog računala, a 9% putem tableta, piše Bug.hr.

Ovaj trend prelaska e-trgovine na mobilne uređaje otvara vrata sasvim novim prilikama za trgovce. Od kupovine putem proširene i virtualne stvarnosti, pa sve do mobilnih plaćanja, čini se kako će online kupovina u budućnosti biti fleksibilnija, sve prilagođenija korisniku i njegovim željama i, dakako, prilagođena primarno manjim zaslonima mobilnih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close