Osnivač Megauploada

Kim Dotcom prijeti Twitteru: Ne dirajte slobodu govora ili ću vas pokopati

Dotcom je istaknuo kako voli Twitter i ne želi stvarati alternativu, ali da taj komunikacijski alat mora biti zaštićen od bilo kakve političke pristranosti.
Sci-Tech / Internet | 05. 03. 2018. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad bismo Twitter i slobodu govora koju daje svojim korisnicima gledali kroz prizmu Donalda Trumpa, mogli bismo reći da je Twitter veoma otvorena mreža na kojoj svi mogu reći sve.

No, neki se korisnici, na čelu s kreatorom Megauploada Kimom Dotcomom s takvom tvrdnjom baš i ne slažu.

Dotcom je prozvao Twitter da ''prestane cenzurirati'' tvitove, u protivnom će stvoriti alternativnu platformu koja će pokopati Twitter.

U, čemu drugom doli, tvitu namijenjenom Twitterovom šefu Jacku Dorseyu, Dotcom mu je napisao da ''ne dopusti da njegova frustracija uništi njegov biznis'', piše Zimo.co.

Dotcom je već ranije komentirao kako ne može retvitati (podijeliti) određene tvitove iako su oni i dalje vidljivi na mreži. Pridružili su mu se i neki drugi korisnici koji su imali isto iskustvo i optužili Twitter da im ograničava pravo na govor i izražavanje mišljenja.

Mislim da to nije samo greška. Mislim da Twitter proaktivno ometa slobodu govora jer je njegovo vodstvo politički pristrano. A ako je to istina, onda je vrijeme za alternativu Twitteru, neutralnu platformu bez cenzure, rekao je Dotcom za RT i dodao kako voli Twitter i ne želi stvarati alternativu, ali da taj komunikacijski alat mora biti zaštićen od bilo kakve političke pristranosti.

Kopirati
Drag cursor here to close