Pola na računalu, pola na mobitelu

Kako provodimo vrijeme na Internetu?

Prema dugoročnim podacima vrijeme provedeno u surfanju Internetom na mobitelu ove je godine dostiglo ono provedeno za računalom.
Sci-Tech / Internet | 08. 08. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podaci istraživačke kuće GlobalWebIndex pokazuju kako ove godine korisnici Interneta diljem svijeta pola vremena koje provedu online to čine na računalu, a pola na mobitelu.

Ova se slika značajno promijenila u posljednjih šest godina, koliko se ovo istraživanje provodi. 2013. godine isti podaci su pokazivali kako prosječan korisnik Interneta u svijetu online na ovaj ili onaj način provede oko šest sati na dan – međutim, tek četvrtina tog vremena (točnije 27%) odlazila je na surfanje preko mobitela, piše Bug.hr.

Razvoj mobitela sa sve većim ekranima, bržim preglednicima i općenito prilagodba weba za surfanje putem mobilnih uređaja trendovi su koji idu ruku pod ruku s produljenjem vremena provedenog uz mobitel. Tako je od 2013. do danas vrijeme prosječnog dnevnog surfanja na mobitelu više nego udvostručeno.

2019. godine, tako, prosječan korisnik na mobitelu surfa 3 sata i 23 minute, dok za računalom provede 3 sata i 27 minuta dnevno. Zaključak koji se može izvući iz ovih podataka jest da je mobilno korištenje Interneta nakon više godina rasta dostiglo desktop surfanje, a čini se i kako će nastaviti rasti.

U istom promatranom razdoblju vrijeme provedeno za računalom smanjilo se za oko jedan sat dnevno, no ukupno vrijeme provedeno online je sa šest naraslo na gotovo sedam sati, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close