CEO na odlasku

Jack Dorsey odlazi s čela Twittera

Službenih potvrda od Dorseya samog i Twittera, za sad nema.
Sci-Tech / Internet | 29. 11. 2021. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivač i CEO Twittera, Jack Dorsey, navodno će odstupiti sa čela te društvene mreže, objavili su američki mediji. Dorsey je kao CEO Twitter bio od 2006. do 2008. godine, da bi se na tu poziciju ponovno vratio 2015. godine.

Službenih potvrda od Dorseya samog i Twittera, za sad nema.

Zanimljivo, posljednji Dorseyev tvit, objavljen jučer, bio je veoma zagonetan.

Dorsey trenutno drži poziciju CEO u Twitteru i Squareu, svojoj tvrtki koja se bavi digitalnim plaćanjima, a veoma je aktivan i na tržištu kriptovaluta.

Odlazak Dorseya s čela Twittera zatražili su još 2020. godine iz jednog od najvećih dioničara, Elliot Managementa, no u međuvremenu su postigli dogovor s čelništvom tvrtke i Dorsey je ostao na čelu, javlja Zimo.

Prema informacijama koje je objavio CNBC, još nije poznato tko bi mogao odnosno trebao naslijediti Dorseya na čelu Twittera.

Podsjetimo, Dorsey je 2006. godine svijetu predstavio Twitter, a danas se procjenjuje da ta mikroblogerska platforma koja je u međuvremenu prerasla i u društvenu mrežu ima oko 300 milijuna aktivnih korisnika.

Iako mu je Twitter donio milijarde dolara, Dorsey nije u potpunosti zadovoljan svojom kreacijom. Često je isticao kako bi, da može, promijenio neke stvari u samom Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close