Internet baka

Baka Ivka surfa internetom u 83. godini i koristi društvene mreže

Baka Ivka sa YouTube uzima mustre za pletenje svojih vunenih papa, čarapa, terluka. Društvene mreže poput Facebooka koristi najviše za pozivanje djece i unuka putem messengera.
Sci-Tech / Internet | 01. 03. 2021. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baka Ivka Jurić iz Kule kod Travnika više od deset godina koristi laptop, odnosno mobilno računalo u praktične svrhe.

Prije svega sa YouTube uzima mustre za pletenje svojih vunenih papa, čarapa, terluka. Društvene mreže poput Facebooka koristi najviše za pozivanje djece i unuka putem messengera.

Viber također koristi za pozive.

Računalo i mobitel baka Ivka koristi i za igranje ''Čovječe ne ljuti se''. To joj je, kaže, najdraža igra.

''Zdravlje me dobro služi. Za ovih 83 godine jedanput sam bila u bolnici pet dana. Imala probleme sa bubrezima. Nikada više. Što se tiče vida još uvijek mogu uvući konac u iglu. Dobro me služi. Vrijeme koristim najviše za pletenje. Pletem sinovima, kćerkama, unucima, dobrim susjedima. Nekada sam prodavala svoje radove danas ih poklanjam. Kako je nastupila ova korona nitko nikome ne dolazi. Svi se plašimo zaraze. Dok je nije bilo dolazile su mi prijateljice pa smo se družile a sada je brate tužno”, govori Ivka za Flash.ba.

Njezin najmlađi sin Predrag dodaje: ''Bilo nas je sedmero djece i njih dvoje devetero. Radili smo, čuvali ovce, išli u školu. Teško se živjelo ali nikada nismo bili gladni. Pomagali smo majci rezati krpe i sve druge poslove koje su mogla raditi djeca''.

''Njeno zdravlje je dobro, i mislim da je to prije svega zbog zdrave hrane i dosta posla. Nije se nekada moglo sjediti kao danas. Radilo se od jutra do večeri, na njivi, u kući, išlo za ovcama. Najbitnije, proizvodila se domaća hrana. Što si posijao to ćeš i požeti. Mislim da su to razlozi njezinog dobroga zdravlja. Da mije njezin vid imati'', smije se Predrag.

 

Kopirati
Drag cursor here to close