Zanimljivo

Instagram za Android smanjuje potrošnju mobilnog podatkovnog prometa

Instagram je za korisnike Android uređaja pripremio novu opciju koja će optimizirati korisničko iskustvo prilikom uporabe mobilnog Interneta te će doprinijeti uštedi podatkovnog prometa.
Sci-Tech / Internet | 05. 06. 2019. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebookov popularni servis za uređivanje i dijeljenje fotografija Instagram uskoro će u svojoj Android inačici dobiti opciju koja će se svidjeti korisnicima koji nisu uvijek u blizini Wi-Fi mreža.

Ideja nove opcije je ostvariti optimizaciju i uštedu na prometu putem mobilnog Interneta, ali i uz zadržavanje performansi na zadovoljavajućoj razini. U konačnici korisnici bi kada su spojeni na mobilni Internet trebali na svojim Android uređajima imati brže učitavanje fotografija i videa uz dodatnu prednost uštede na podatkovnom prometu.

Kako bi se ova opcija u potpunosti aktivirala potrebno je učiniti dva koraka. Prvi korak predviđa ulazak u Postavke; pa u postavke vezane za korisnički račun; pa u sekciju uporabe podatkovnog prometa gdje se može aktivirati opcija uštede podatkovnog prometa, javlja Bug.hr.

Drugi korak predviđa odluku u kojem slučaju će se prikazivati multimedijalni sadržaj u visokoj rezoluciji. Moguće je izabrati između opcije da se takav sadržaj nikad ne prikazuje u visokoj rezoluciji, samo kada je uređaj spojen na Wi-Fi mrežu ili pak da se sadržaj uvijek prikazuje u visokoj rezoluciji (kada je uređaj spojen na Wi-Fi i kada je spojen na mobilni Internet).

Kopirati
Drag cursor here to close