Star Citizen

Igrači ljuti zbog 'najveće prevare u povijesti videoigara'

Od prvih početaka razvoja igre do danas prošlo je deset godina, a iako su brojni fanovi uplatili novac, konačna verzija igre još nije gotova.
Sci-Tech / Internet | 02. 01. 2021. u 09:25 Bljesak.info
Star Citizen: Igra od 300 milijuna dolara koju nikada nećete igrati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvoj videoigre Star Citizen počeo je još 2010., a dvije godine nakon toga pokrenuta je kampanja na Kickstarteru s kojom su ostvarili veliki uspjeh.

Putem Kickstartera i prodajom virtualnih svemirskih brodova ova je igra do sada prikupila više od 339 milijuna dolara.

Ta cifra dovoljno govori o interesu gamera za takvom vrstom svemirske videoigre, no postoji jedan veliki problem vezan uz Star Citizen - ta igra još nije završena i službeno objavljena, prenosi portal Zimo.

Naime, usprkos brojnim najavama i godinama ulaganja i razvoja, svima koji su uložili novac u nju - i to još od 2012., i dalje nije dostupna konačna, odnosno potpuna verzija igre, već je trenutačno u alfa verziji i njen razvoj i dalje traje.

Video: STAR CITIZEN | Official Trailer Assault on Stanton Event

Oduševljeni velikim interesom za njihovom svemirskom igrom, kompanija Cloud Imperium Games 2015. najavila je još jednu posebnu igru smještenu u svijet Star Citizena - Squadron 42. Nije teško pogoditi da, nakon pet godina od najave, niti ova igra još nije ugledala svjetlo dana.

Sredinom 2019. najavljeno je da će beta verzija Squadrona 42 stići u trećem kvartalu ove godine, no prošli tjedan objavljeno je kako njen izlazak još ne treba očekivati te da će igra biti gotova kad bude gotova.

Ta objava, naravno, nije dobro sjela gamerima koji godinama iščekuju dolazak igre, a mnogi su u nju i uložili novac, odnosno kupili virtualne svemirske brodove itd.

Ovo je ''najveća prevara u povijesti videoigara'', ''kakva je ovo prevara od igre'', samo su neki od komentara na Redditu o ovoj igri.

Jedan je korisnik, uz mnoštvo psovki, napisao kako je još 2013. potrošio 400 dolara na tu igru.

A koliko traje njen razvoj najbolje govori komentar jednog korisnika Reddita koji je napisao da je, od kad je uplatio prvi novac za tu igru, diplomirao, napredovao u karijeri, kupio kuću te dobio troje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close