HTC EXODUS 1 proširuje zaštitu privatnosti i sigurnosti za korisnike širom svijeta
Web 3.0

HTC EXODUS 1 proširuje zaštitu privatnosti i sigurnosti za korisnike širom svijeta

Sci-Tech / Internet | 26. 02. 2019. u 10:43 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od danas, korisnici EXODUS-a 1 mogu ažurirati svoj uređaj putem interneta kako bi komunicirali s mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti novog decentraliziranog weba.

HTC EXODUS 1 prvi je smartphone koji je izgrađen za ovaj novi internet. Sve je veći pokret koji kao prioritet postavlja zaštitu naše privatnosti i sigurnosti podataka, a koji je prouzročen skepticizmom prema tome kako velike tehnološke kompanije koriste naše podatke, dodajuću uz to i neizvjesnost o tome koliko su oni zapravo zaštićeni.

"EXODUS se odnosi na budućnost podataka i postizanje prave arhitekture za Internet, one koja uključuje sigurnost, privatnost i prijenos vlasništva nad podacima nazad na osobu koja te podatke generira", rekao je Phil Chen direktor HTC-a.

Decentralizirani web će omogućiti korisnicima da zaštite i osiguraju vlastite podatke pružajući transparentnije usluge unutar iste generacije, uklanjajući posrednike koji su imali koristi od čuvanja vaših podataka.

Sada smo u mogućnosti posjedovati vlastiti profil i pripadajuću digitalnu imovinu na različitim platformama, pa čak dobiti i poticaj za dijeljenje pažljivije odabranih informacija. Ovaj decentralizirani pokret će napraviti revoluciju u načinu na koji upravljamo podacima drugih ljudi, te će omogućiti stvaranje novih poslovnih modela koji se ne oslanjaju na pohranu i iskorištavanje informacija korisnika.

Kako bi podržao pokret Web 3.0, tim EXODUS-a izdaje Zion Key Management API odabranim partnerima koji poseban fokus stavljaju na zaštitu korisničkih podataka.

Opera, prvi pretraživač spreman za kripto valutu, ujedno je i prva organizacija koja je iskoristila API. To znači da korisnici Opere mogu uživati u dodatnoj sigurnosti svojih kripto-sredstava na EXODUS-u 1, te komunicirati, obavljati transakcije i prijavljivati se na usluge direktno, koristeći svoje privatne ključeve koji su na sigurnom mjestu na njihovom uređaju.

''Nalazimo se na početku nove generacije weba, gdje će nove decentralizirane usluge izazvati status quo. HTC i Opera su donijeli hrabru odluku da budu prvi koji će ubrzati i omogućiti tu transformaciju. Vrlo smo ponosni na suradnju s EXODUS-om i zajedno definiramo novi standard za upotrebljivost i sigurnost kripta'', rekao je Charles Hamel, šef kripto operatora u pretraživaču Opera.

Suradnja EXODUS - Opera postavlja industrijski standard na to kako se blokchain iskustva naklonjena korisnicima mogu dodatno osigurati, čime se većem broju ljudi omogućuje sigurno istraživanje prednosti blockchain tehnologije i decentraliziranih aplikacija i usluga.

Istaknuti primjer korištenja Opere s novčanikom Zion uključuje mogućnost direktnog mikro-plaćanja na web lokacijama koje pružaju sadržaje, što dodatno ima potencijal da preoblikuje lice novinarstva i stvori novi priljev prihoda fokusiran na sadržaj, daleko od kontrole tehničkih divova i modela oglašavanja koji su u trci za klikovima.

Nove opcije kupovine za EXODUS 1

Od početka prodaje u fazi ranog pristupa, EXODUS 1 je dobio podršku i potvrdu kripto zajednice i vođa unutar nje, uključujući Vitalika Buterina i Glen Weyl. Nakon toga, EXODUS 1 nastavlja da širi svoj doseg na ne-kriptorodce koji žele istražiti novi internet, te sigurnost i mogućnosti koje on donosi.

Počevši od ožujka, EXODUS 1 će biti dostupan za kupovinu u valuti Fiat po cijeni od 699 USD u Sjedinjenim Državama, te lokalnim cijenama u odabranim regijama.

Ovo je dodatak izvornim mogućnostima kupovine BTC, ETH i LTC. Osim toga, EXODUS 1 možete kupiti i pomoću Binance BNB tokena.

Nakon ovih ažuriranja, korisnici EXODUS 1 također mogu uživati u dodatnoj podršci za ERC-721 žetone s Decentraland i Etheremon platformama.

Dodatni DApp provajderi koji se pridružuju EXODUS-u 1

HTC EXODUS dodatno proširuje svoje DApp ponude za Exodus 1 kroz nove integracije sa:

  • Blockfolio: najpopularniji kripto valutni tracker na svijetu.
  • Brojevi: AI rješenje za uređaje koji prate stvari kao što su hodanje, spavanje i ponašanje u vožnji kako bi, uz pristanak korisnika, te podatke razdvojili i pakirali ih za treće osobe kako bi obavijestili personaliziranu ponudu usluga.
  • Nodle: Provider veze za Internet stvari (IoT), koji će koristiti Zion Vault SDK u nadolazećim mjesecima.
Kopirati
Drag cursor here to close