Photomath

Hrvatska aplikacija preuzeta više od 100 milijuna puta

Hrvatska aplikacija za rješavanje matematičkih zadataka ovog je tjedna zabilježila dva velika događaja.
Sci-Tech / Internet | 07. 11. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mobilna aplikacija hrvatske kompanije Microblink, osnivača Damira Sabola, ovoga je tjedna objavila dva velika značajna događaja. Njihove aplikacije za iOS i Android, četiri godine nakon izbacivanja prve inačice na tržište, doživjele su ukupno 100 milijuna preuzimanja s App Storea i Google Playa.

Photomath je, podsjetimo, aplikacija koja koristi kameru mobitela kako bi snimila matematički zadatak, u tiskanom obliku ili rukopisu. Potom ga kompleksnim algoritmima rješava, a korisniku/učeniku daje ne samo gotovo rješenje nego i cijeli postupak kojim je zadatak riješen. Trenutačno se ovom aplikacijom u svijetu riješi oko 1,2 milijarde zadataka na mjesec, piše Bug.hr.

Osim ovog velikog uspjeha za inače besplatnu mobilnu aplikaciju, iz domaće su se kompanije pohvalili i velikom investicijom. U sklopu A serije prikupljanja investicijskog kapitala Photomath je dobio čak 6 milijuna američkih dolara. Glavni ulagač u ovu aplikaciju je američki fond rizičnog kapitala Goodwater Capital, a u investiciji sudjeluje i Learn Capital.

Sabolova će ekipa ovo ulaganje iskoristiti za daljnji razvoj aplikacije i nova zapošljavanja – za razvoj matematičkih funkcija i naprednog strojnog učenja trebat će im nastavnici matematike, stručnjaci za strojno učenje i, naravno, programeri.

Kopirati
Drag cursor here to close