nircmd.exe cdrom close d:

Hamas hakirao mobitele 'tisuća' izraelskih vojnika

Time je palestinski pokret htio prikupiti obavještajne informacije, kazao je pukovnik Jonathan Conricus.
Sci-Tech / Internet | 16. 02. 2020. u 14:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa Hamas uspjela je hakirati mobilne telefone "tisuće" izraelskih vojnika, objavio je u nedjelju glasnogovornik izraelske vojske, istaknuvši kako to nije rezultiralo ugrožavanjem sigurnosti, prenose agencije.

Time je palestinski pokret htio prikupiti obavještajne informacije, kazao je pukovnik Jonathan Conricus.

Izraelska vojska je zajedno sa sigurnosnom agencijom Shin Bet zaustavila pokušaj Hamasa nakon što su vojnici prijavili sumnjive pokušaje stupanja u kontakt s njima na društvenim mrežama.

Pokazalo se da su mlade, atraktivne žene koje su tražile uspostavljanje kontakta bile fiktivne osobe, otkrio je Conricus.

Od vojnika se tražilo da skinu aplikacije koje bi im omogućile kratko dijeljenje fotografije i koje bi potom nestale nakon 30 sekundi. Aplikacije su u njihove telefone umetnule zloćudni malware.

Bio je to treći takav pokušaj Hamasa tijekom posljednje tri i pol godine. Od zadnjeg pokušaja u srpnju 2018. su postali sofisticiraniji.

"Oni naravno uče i poboljšavaju svoju igru", kaže izraelski pukovnik.

Kako bi dodali autentičnosti svojih lažnih likova i objasnili njihovo nepoznavanje hebrejske gramatike, pripadnici Hamasa su vojnicima rekli da su žene židovski imigranti.

Conricus je zaključio kako nije bilo ozbiljnijeg ugrožavanja sigurnosti, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close