Dark web

Hakeri prodaju login podatke Facebook korisnika za pet KM

Hakeri ukradene login podatke kompromitiranih korisničkih računa sa Facebooka prodaju na dark webu za sitnu lovu.
Sci-Tech / Internet | 30. 09. 2018. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraga nakon neviđenog hakerskog napada u kojem su kompromitirani korisnički računi oko 50 milijuna korisnika te društvene mreže otkriva da hakeri putem takozvanog dark weba preprodaju login podatke već od pet KM naviše.

Istraga je obuhvatila više mjesta na dark webu na kojima kriminalci trguju svakojakim kriminalom stečenim podacima i drugim kriminalnim uslugama.

Tako je otkriveno da se ukradeni login podaci korisnika Facebooka, do kojih su hakeri nedavno došli, prodaju na tim mjestima za vrlo malo novca, piše Zimo.co.

Na ponudi je sve - login podaci za Facebook, za email, podaci o kreditnim te debitnim karticama, a cijene varijaju od pet KM za Facebook login, do oko 40 KM za debitne kartice.

Prodaju se i login podaci za AirBnb za otprilike 20 KM, dok login za eBay košta oko 10 KM.

Istraga Money Gurua je pokazala da na taj način bilo tko, tko koristi dark web, može kupiti većinu nečijeg online života za manje od 1.600  KM, prenosi metro.co.uk.

Ono što ljudi možda ne znaju jest da je potrebno manje od 10 minuta da se napravi anonimni korisnički račun, odabere nečije podatke kupljene na dark webu i dođe do koraka u kojem netko povlači tuđi novac s tog aninimnog računa, ističu u Money Guruu.

Sve što je kriminalcima potrebno da dođu do navedenih podataka jest web preglednik Tor, VPN klijent i veza s internetom.

Kopirati
Drag cursor here to close