Isplatilo se

Haker koji je ukrao preko 600 milijuna dolara u kriptovalutama dobio ponudu za posao i nagradu

'Mr. White Hat' prvo je odbio nagradu od 500.000 dolara, no Poly Network je htio iskazati svoju zahvalnost, pa su mu je poslali bez obzira na njegovo negodovanje.
Sci-Tech / Internet | 19. 08. 2021. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošloga je tjedna jedan haker ukrao 611 milijuna dolara u kriptovalutama decentraliziranoj kriptomjenjačnici Poly Network.

Kradljivac je tako iskoristio ranjivost njihovog sustava i napravio najveću pljačku kriptovaluta u povijesti, sve dok ukradeni iznos nije počeo polako vraćati, jer su ilegalne transakcije bile označene, pa nikada ne bi mogao podići „pravi“ novac.

No, umjesto da je Poly Network ogorčen ovim slučajem zbog kojeg su vjerojatno kod klijenata izgubili dozu sigurnosti, hakeru kojeg nazivaju „Mr. White Hat“, ponudili su mjesto glavnog savjetnika za sigurnost u tvrtki te nagradu od 500.000 dolara za otkriveni propust u sustavu.

„Poly Network nema namjeru smatrati Mr. White Hata pravno odgovornim i srdačno ga pozivamo da nam bude glavni savjetnik za sigurnost. Na putu je i nagrada od 500.000 dolara. Što god na kraju Mr. White Hat odlučio učiniti s njom, nemamo nikakvih primjedbi“, napisala je tvrtka na Twitteru.

Potaknuti ovim slučajem, Poly Network također je objavio da su u potrazi za još ovakvih ljudi koji će pomoći otkriti nedostatke u njihovom sigurnosnom sustavu, pa su pokrenuli „bug bounty“ program te će oni koji uspješno pronađu propuste dobiti nagradu od 100.000 dolara.

Podsjećamo da je haker prilikom vraćanja transakcija otkrio da je opljačkao mjenjačnicu iz zabave te da mu je jedan od motiva bio prikazati njene sigurnosne nedostatke, što se Poly Networku očito jako svidjelo, javlja Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close