Za guglanje po mraku

Googleova tražilica dobiva tamni način rada

Višegodišnje najave i testiranja dovele su do toga da je Google isporučio ono što su korisnici od njih tražili. Najposjećenija stranica na svijetu dobit će podršku za dark mode.
Sci-Tech / Internet | 13. 09. 2021. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google.com – internetska tražilica čija je adresa najposjećenije web odredište svijeta, dobit će novi izgled. Stranica na kojoj postoji tek nekoliko linkova, Googleov prepoznatljivi logotip i ono po čemu su najpoznatiji, polje za pretraživanje Interneta, moći će svoju tradicionalnu bijelu podlogu zamijeniti crnom.

U tom slučaju Googleov će logotip iz šarenoga prijeći u potpuno bijeli.

Tamni način rada na Googleovoj desktop tražilici postupno će dobiti svi korisnici u svijetu u narednim tjednima.

Aktivirati ga se može tako da se, na stranici Google.com, odabere Settings>Search settings>Appearance.

Tamo postoje tri opcije – uvijek tamna tema, uvijek svijetla tema te prilagođavanje sistemskim postavkama uređaja. Jedan klik na Save, i odabrani način rada je primijenjen.

U slučaju da ne vidite izbornik Appearance, to znači da primjena tamne teme još nije došla do vas i da ćete na nju još malo pričekati, javlja Bug.

Napomenimo i da Googleova tamna tema na desktop tražilici nije za dark mode puriste. Naime, umjesto potpuno crne (#000000) kakvu, primjerice, nudi Twitter, u Googleu su se odlučili za nešto svjetliju nijansu (#202124). Logotip je, pak, potpuno bijel (#FFFFFF).

 

Kopirati
Drag cursor here to close