Operativni sustav

Google službeno predstavio Android P Beta

Za razliku od prijašnjih godina, kad je novi Android u početku bio dostupan samo za Googleove Pixel i Nexus uređaje, zahvaljujući projektu Treble, ove godine je i za neke druge.
Sci-Tech / Internet | 09. 05. 2018. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok veliki dio proizvođača smartfona muku muči s nadogradnjom svojih modela na Oreo, Google je sinoć na I/O eventu predstavio beta verziju nove generacije svog operativnog sustava, koja za sada nosi oznaku Android P.

Kako će se zvati konačna verzija, možemo samo nagađati, ali u igri su Pie, Petit Four, Pond Cake, Pastille, Popsicle, Pancake, Pumpkin Pie, ili možda Piškotki? Kako god Google novi Android krstio, njegovo ćemo ime saznati kasnije, možda nešto prije nego na jesen bude dostupna konačna verzija.

Dakle, na tradicionalnom I/O eventu, Goolge je predstavio Beta verziju Androida P koja dolazi nakon Developer Previewa već neko vrijeme dostupnog za Googleove Pixele i Nexuse. Pored toga, Google je predstavio novosti u Android Auto sustavu, ali i novi Android Things, operativni sustav namijenjen IoT uređajima s malim zaslonima, piše Mob.hr.

Za razliku od prijašnjih godina, kad je novi Android u početku bio dostupan samo za Googleove Pixel i Nexus uređaje, zahvaljujući projektu Treble, ove godine je i za neke druge. Tako će novu Android P u startu moći kusati Googleovi Pixeli, Essential Phone, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, Oppo R15 Pro, Vivo X21 UD, Vivo X21 i Xiaomi Mi Mix 2S.

Ono što nas je posebno iznenadilo je to što će Android P beta u startu biti spreman za još uvijek nenajavljeni OnePlus 6. Ukoliko posjedujete jedan od navedenih uređaja, sve informacije o instalaciji Androida P možete dobiti ovdje i ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close