Google Glass

Google naočale kao prototip

Sci-Tech / Internet | 28. 06. 2012. u 16:16 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je određenoj skupini programera ovaj tjedan počeo da prodaje prototipove Google Glass naočala po cijeni od 1,500 dolara.

Pomoću naočala možete snimati video, surfati internetom, te koristiti aplikacije i društvene mreže u pokretu. Dok nosite naočale, poruke od vaših prijatelja, pa čak i upute do vašeg odredišta, doslovno se pojavljuju ispred vaših očiju. Dok hodate možete pričati sa prijateljima preko video chata, slikati, ili kupovati stvari preko interneta.

Googleove naočale su u razvoju već dvije godine u Google X, no , kako Google ističe, to je još uvijek eksperimentalna tehnologija.

Isabelle Olson, inženjerka koja radi na Google Glass, kaže da su naočale osmišljene kao uređaj koji će vas spojiti sa virtualnim svijetom, ali tako da vam ne odvraća pažnju sa stvarnog svijeta.

"Dva najvažnija cilja su nam bila komunikacija kroz sliku, te brz pristup informacijama", dodala je.

Google naočale namjerava prodavati po znatno nižoj cijeni kada budu spremne za tržište, predviđajući da će se to dogoditi početkom 2014. godine.

Na Googleovoj I/O konferenciji dramatičnom demonstracijom je pokazano da su korisnici spremni na pomjeranje granica uređaja.

Skok sa padobranom iz cepelina se prenosio u konferencijsku dvoranu preko Google Glass naočala, nakon čega su se konopcima spustili sa vrha zgrade. To je ipak samo pokazalo izdržljivost uređaja i mogućnost video streaminga, a funkcionalnost uređaja i sučelje nisu pokazani.

Kopirati
Drag cursor here to close