I još par stvari

Google Karte na iOS-u dobivaju tamni način rada

Apple je prije gotovo dvije godine izbacio tamni način rada kao dio tvrtkinog mobilnog operativnog sustava iOS-a, no Google je ipak 'štedio' na toj opciji za Google Karte sve do sada.
Sci-Tech / Internet | 05. 08. 2021. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući da je u današnje vrijeme gotovo svaka aplikacija prilagođena za tamni način rada, tako je i Google konačno odlučio omogućiti iOS korisnicima da „zamrače“ tvrtkinu aplikaciju za navigaciju, Google Karte.

Korisnici će tamni način rada u Google Kartama moći uključiti jednostavnim odlaskom u postavke, a iz tvrtke navode i da će se aplikacija automatski moći prilagoditi postavkama sustava. Ova bi značajka trebala stići kroz nekoliko tjedana, piše The Verge.

Osim toga, Google Karte na iOS-u ovoga mjeseca dobivaju još nekoliko značajki vrijednih spomena. Naime, aplikacija će sada podržavati widgete uz dvije ponuđene opcije – jednu koja prikazuje stanje u prometu u blizini korisnika i drugu koja služi kao svojevrsni personalizirani prečac za pretraživanje unutar aplikacije.

Valja istaknuti i da će Google uskoro omogućiti korisnicima da dijele svoju lokaciju u stvarnom vremenu putem iMessage aplikacije.

Oni koji žele podijeliti svojim prijateljima ili obitelji gdje se nalaze, moći će to učiniti pritiskom na Google Karte ikonu, a po zadanim će postavkama lokacija biti vidljiva sat vremena, no to se može i produljiti, javlja Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close