U potrazi za malwareom

Google dnevno skenira 50 milijardi Android aplikacija

Google je objavio rezultate plana borbe protiv malwarea na trgovini Play Store, komponenta Google Play Protect tako svakog dana na uređajima korisnika skenira oko 50 milijardi Android aplikacija.
Sci-Tech / Internet | 15. 02. 2019. u 10:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je objavio detalje svojeg plana borbe protiv malwarea namijenjenog Android uređajima, konkretno borbe protiv malwarea koji se može pojaviti na službenoj trgovini Android aplikacija Play Store.

U novom postu na službenom Android Developers blogu stoji kako je Google tijekom 2018. godine odbio 55% više aplikacija u odnosu na 2017. godinu, a porastao je i broj suspendiranih aplikacija zbog kršenja pravila i to za 66%.

Rast odbijenih odnosno uklonjenih aplikacija rastao je zbog pooštrenja Googleove politike i napora vezanih za sigurnost aplikacija i same trgovine Play Store, piše Bug.hr.

Važna komponenta u tom sustavu za sigurne aplikacije je Google Play Protect sustav koji dnevno na uređajima korisnika skenira oko 50 milijardi Android aplikacija, što bi značilo da je mogućnost infekcije putem Play Storea oko osam puta manja u odnosu na preuzimanje aplikacije iz nekog drugog izvora.

U Googleu obećavaju i daljnju posvećenost privatnosti korisnika što uključuje i uvođenje nekih novih praksi vezanih upravo za tu problematiku. Utvrđeno je i kako 80% malwarea potječe od istih izvora i istih mreža developera.

Kopirati
Drag cursor here to close