Neki pokušavaju zaraditi

Facebook zabranjuje oglase za "lijekove" protiv koronavirusa

Društvena mreža morala je uvesti novo pravilo kako bi eliminirala pokušaje nekih koji žele zaraditi na masovnoj histeriji ili su je aktivno poticali.
Sci-Tech / Internet | 27. 02. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koronavirus stigao je i u Hrvatsku, a s njime je došla i sasvim nepotrebna panika među ljude u regiji.

Nije neuobičajeno vidjeti da se poneki dobrovoljno zatvaraju u karantenu u vlastitom domu te nabavljaju zalihe hrane za narednih nekoliko tjedana ili mjeseci.

Javnim prostorom počele su kružiti besmislene ideje kao ona o prevenciji bolesti isključivo vitaminom C i slične, javlja Bug.

Kako bi umanjili histeriju na svjetskoj razini, u Facebooku su implementirali novu politiku vezanu uz sadržaje koji se na toj društvenoj mreži smiju objavljivati.

Nova pravila kažu kako će s Facebooka biti uklonjeni sadržaji koji zabranjuju spominjanje koronavirusa na način da se ističe osjećaj hitnosti ili panike, primjerice oglasi koji rasprodaju određenu robu navodeći ograničene zalihe kao posljedicu širenja virusa.

Zabrana obuhvaća i reklamiranje proizvoda koji obećavaju liječenje od bolesti COVID-19 koju aktualni koronavirus izaziva, jednako kao i sve oglase koji jamče prevenciju od te bolesti.

Slična politika implementirana je i na Facebookovu tržnicu Marketplace, pa niti tamo oni nadobudni neće moći lako zaraditi na masovnoj histeriji.

Istodobno Facebookovi fact-checkeri rade i na suzbijanju širenja dezinformacija o epidemiji, što je također dodatna aktivnost započeta krajem prošlog mjeseca, kada se virus i počeo sve brže širiti.

Kopirati
Drag cursor here to close