Korisnici nisu sretni

Facebook ponovno mijenja postavke i dovodi korisnike do ludila

Promjene postavki i navigacije postavki te privatnosti na Facebooku nisu novost, a zanimljivo je da su se ovog puta odlučili na promjene kategorija jer žele da budu u skladu s mentalnim modelima ljudi.
Sci-Tech / Internet | 06. 08. 2021. u 18:52

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon skandala s Cambridge Analyticom iz Facebooka su odlučili pojednostavniti opcije vezane uz privatnost i sigurnost kako bi korisnicima na jednom mjestu i jednostavno omogućili upravljanje najvažnijim opcijama.

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Nova promjena postavki trebala bi olakšati navigaciju opcijama korisnicima najpopularnije društvene mreže na svijetu, no nisu svi zadovoljni s promjenama te neki smatraju da su sada samo zakomplicirali stvari.

Naime, s ovim promjenama nestaju posebne kategorije poput Sigurnosti, Privatnosti, Postavke novosti i druge, a uvode se opcije poput Račun, Preferencije, Vaše informacije itd.

Zanimljivo, s promjenama nestaju i kratki opisi kategorija koji su trenutačno dostupni i s kojim je objašnjeno na što se koja opcija konkretno odnosi.

Alp se pitate zašto Facebook mijenja postavke i opcije, odgovor je prilično zanimljiv te je najbolje prenijeti cijeli citat s njihove korporativne stranice: Zato smo reducirali broj kategorija i preimenovali ih kako bi bile više u skladu s mentalnim modelima ljudi, javlja Zimo.

Eto, lijepo je znati da u Facebooku razmišljaju o mentalnim modelima svojih korisnika, što god da to značilo.

Dok se neće svi složiti je li riječ o pozitivnim ili negativnim promjenama, ono što će svi pohvaliti jest nova opcija brze provjere privatnosti.

Naime, pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija “privacy checkup” koja omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promijeniti najvažnije opcije koje se tiču privatnosti na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close