Velika braća

Facebook mijenja strategiju radi privatnosti

Izvršni direktor Facebooka namjerava tehnički ujediniti mrežu s njezinim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp.
Sci-Tech / Internet | 07. 03. 2019. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Zuckerberg je obećao u srijedu da će strateškim zaokretom pretvoriti Facebook u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmjerenu na povjerljivost.

Facebook mora postati ujedinjena mreža usmjerenija na privatne razmjene (za razliku od objave 'postova' koje može pročitati veliki broj ljudi) i na formate tipa 'priča' koje se brišu nakon 24 sata.

"Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmjerena na 'privatno' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi", ocijenio je i najavio da namjerava omogućiti sigurna online plaćanja, piše Hina.

"Ta promjena odgovora novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, 'priče' i male skupine najbrže rastući online formati komuniciranja", napisao je Mark Zuckerberg u postu objavljenom na svom Facebook zidu.

Izvršni direktor Facebooka namjerava tehnički ujediniti mrežu s njezinim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp.

Ubuduće će biti moguće izravno razmjenjivati poruke putem tih mreža koje će moći šifrirati podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

"Iako trenutačno nismo visoko na ljestvici po zaštiti privatnosti, razvit ćemo usluge koje ljudi stvarno žele", jamčio je Zuckerberg.

Kopirati
Drag cursor here to close