Mašala!

Facebook će biti kažnjen s pet milijarda dolara jer nije zaštitio privatnost korisnika

FTC i Facebook odbili su komentirati izvješće, ali društvena mreža je u redovitom kvartalnom financijskom izvješću objavila da zbog afere očekuje gubitak od pet milijarda dolara.
Sci-Tech / Internet | 13. 07. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki regulatori kaznit će Facebook s pet milijarda dolara jer je istraga pokazala da ta društvena mreža nije zaštitila privatnost milijuna svojih korisnika, objavio je Wall Street Journal.

Članovi povjerenstva Federalne trgovinske komisije (FTC) glasovali su s 3 prema 2 u korist te mjere koja bi bila uključena u sudsku nagodbu s Facebookom, navodi list, pozivajući se na izvore upoznate s tim slučajem. U izvješću Wall Street Journala ne navodi se koliko će dugo trebati da se sporazum finalizira i provede.

Građani Bosne i Hercegovine dnevno na društvenim mrežama provedu gotovo 2,5 sata

Istraživanje o načinima utroška vremena, koje je nedavno provedeno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, pokazalo je interesantne rezultate. Najviše vremena dnevno na internetu provedu Slovenci, ukupno 247 minuta ili nešto duže od 4 sata. Situacija u regiji je dosta drugačija, a građani tih zemalja su dosta manje online.

Istraga o Facebooku pokrenuta je prošle godine nakon što je otkriveno da je Cambridge Analytica, britanska savjetnička tvrtka koja je radila za kampanju Donalda Trumpa na izborima 2016., imala pristup do osobnih podataka 87 milijuna korisnika društvene mreže.

FTC i Facebook odbili su komentirati izvješće, ali društvena mreža je u redovitom kvartalnom financijskom izvješću objavila da zbog afere očekuje gubitak od pet milijarda dolara.

Sada bi tu nagodbu trebalo odobriti američko Ministarstvo pravosuđa, ali ono obično ne mijenja odluke FTC-a, prenosi WSJ.

Kopirati
Drag cursor here to close